Revija Študent

Revija Študent izhaja že od leta 1997 in je v tem času postala najbolj brana in prepoznavna študentska revija. V študijskem letu 2007/2008 je postala brezplačnik in s 15.000 izvodi postala študentski medij z največjo naklado doslej. Mesečno Študenta prebere več kot 30.000 študentov Univerze v Ljubljani in Univerze na Primorskem. Revija izhaja vsak tretji četrtek v mesecu, razen v juliju in avgustu. V njej pa najdete vsa področja, ki zanimajo študentsko populacijo in ki so blizu mladim – od študentke socialne in študijske problematike, do zabav. S predstavitvami različnih tujih in domačih podjetji in s tem tudi delovnih mest pa skrbimo tudi za pogled v študentovo prihodnost. Uredništvo uspešno sodeluje s študentskimi organizacijami, univerzami ter ostalimi študentskimi klubi in zavodi po Sloveniji.

V uredništvu pripravljamo tudi posebne izdaje.

Študent svoje številke objavlja tudi na portalu www.student.si, kjer lahko poleg aktualnih številk najdete že najnovejše novice in dogajanje iz študentskega sveta.

Facebook revija.student | Twitter revijastudent | Instagram revija_student

Oglaševanje

Student.si Edini pravi spletni portal za mlade

 • Kako premagaš zaskrbljenost v 5 korakih?
  by Monika Martinc on 21. marca, 2023

  Foto: AaronAmat iz iStockFoto: AaronAmat iz iStockZaskrbljenost je vsekakor del našega življenja in se pogosto pojavi ob sprejemanju pomembnih odločitev, neuspehih in nevarnih situacijah. V nekaterih primerih je lahko koristna, saj nas spodbudi k ukrepanju in iskanju rešitev. Problem pa nastane, ko postane intenzivna in dolgotrajna ter začne prevzemati nadzor nad našim delovanjem. Kaj torej lahko storiš v takšnem primeru? Zapiši Prispevek Kako premagaš zaskrbljenost v 5 korakih? izvira s portala Student.si.

 • Objavljen razpis za vpis v podiplomske programe UM!
  by Žiga Kastelic on 21. marca, 2023

  Foto: Panama7 iz iStockFoto: Panama7 iz iStockUniverza v Mariboru je objavila razpis za vpis v podiplomske študijske programe v študijskem letu 2023/2024. Na razpis za vpis se lahko prijavijo kandidati, ki želijo študirati na podiplomskih študijskih programih Univerze v Mariboru, in sicer ne glede na to, ali so v času oddaje prijave že zaključili predhodni študij ali ne. Podiplomski študijski programi Prispevek Objavljen razpis za vpis v podiplomske programe UM! izvira s portala Student.si.

 • Stavek ali poved? Ja, obstaja razlika!
  by Katja Stojić on 21. marca, 2023

  Foto: Halfpoint iz iStockFoto: Halfpoint iz iStockKoliko slovničnega znanja ti je ostalo iz osnovne in srednje šole? Eden izmed najbolj osnovnih naukov, ki smo se jih naučili pri pouku slovenščine, je, da obstaja velika razlika med stavkom in povedjo. V pogovornem jeziku sicer večkrat uporabljamo besedo stavek, a v resnici mislimo na poved. Kakšna je torej razlika med tema dvema pojmoma? Prispevek Stavek ali poved? Ja, obstaja razlika! izvira s portala Student.si.

 • Razpis za vpis v doktorski študij Univerze v Ljubljani je objavljen!
  by Žiga Kastelic on 21. marca, 2023

  Foto: 8020 iz iStockFoto: 8020 iz iStockUniverza v Ljubljani je objavila razpis za vpis v doktorske študijske programe v študijskem letu 2023/2024. Univerza v Ljubljani v študijskem letu 2023/2024 razpisuje 21 doktorskih študijskih programov. Vpis in pogoji za vsak doktorski študijski program posebej Na razpis se lahko prijavijo vsi kandidati, ki želijo študirati na doktorskih študijskih programih Univerze v Ljubljani, ne Prispevek Razpis za vpis v doktorski študij Univerze v Ljubljani je objavljen! izvira s portala Student.si.

 • Razpis za Knafljevo štipendijo je tukaj!
  by Žiga Kastelic on 21. marca, 2023

  Foto: MonthiraYodtiwong iz iStockFoto: MonthiraYodtiwong iz iStockRazpisana je štipendija Knafljeve ustanove ali po domače Knafljeva štipendija. Preden izveš vse o tem, komu je namenjena in kdo se lahko prijavi, boš izvedel kaj novega o Knafljevi štipendiji in človeku, po katerem je poimenovana. Kaj je Knafljeva štipendija? Znana tudi kot štipendija Knafljeve ustanove je namenjena spodbujanju podiplomskega študija diplomantov Univerze v Ljubljani, Prispevek Razpis za Knafljevo štipendijo je tukaj! izvira s portala Student.si.

 • Terapevtka Alenka Lanz: Prve ljubezni in razhodi presenetijo s svojo intenzivnostjo
  by Sabina Zorman on 21. marca, 2023

  Zakonska in družinska terapevtka Alenka Lanz l Foto: Anže Petkovšek (vir: Alenka Lanz)Zakonska in družinska terapevtka Alenka Lanz l Foto: Anže Petkovšek (vir: Alenka Lanz)Metuljčki, rdečica in čista radost. Tako bi lahko opisali prve ljubezni. Včasih pa radost mine in ob razhodu se zdi, da bo žalost večna. Terapevtka Alenka Lanz nam je predstavila nekaj nasvetov, kako se soočiti s (prvim) razhodom. Koliko časa traja, da prebolimo? Je dobro, če poslušamo žalostno glasbo? Kako se soočiti s prevaro? Kateri Prispevek Terapevtka Alenka Lanz: Prve ljubezni in razhodi presenetijo s svojo intenzivnostjo izvira s portala Student.si.

 • Kolikokrat na mesec bi morali ejakulirati?
  by Tilen Kemperle on 21. marca, 2023

  Foto: Rattankun Thongbun iz iStockFoto: Rattankun Thongbun iz iStockRaziskovalci so objavili rezultate študije, ki kažejo, da lahko moški zmanjšajo tveganje za nastanek raka na prostati, če ejakulirajo vsaj 21-krat na mesec. Ejakulacija zmanjša možnosti za nastanek raka na prostati Že v preteklosti so raziskovalci ugotovili, da ejakulacija zmanjša možnosti za nastanek raka na prostati. Te nove ugotovitve, objavljene v reviji European Urology, pa Prispevek Kolikokrat na mesec bi morali ejakulirati? izvira s portala Student.si.

 • Top 5 idej za brunch v Ljubljani
  by Maša Kraljič on 20. marca, 2023

  Foto: Aleksey Serikov iz iStockFoto: Aleksey Serikov iz iStockPtički čivkajo, dnevi se daljšajo, termometer narašča… prihaja pomlad. In pomladni dnevi so kot naročeni za brunch s prijatelji. Brunch je obrok, ki je nekakšna mešanica zajtrka in kosila, pogosto s spremljavo skodelice okusne kave ali sveže iztisnjenega kozarca pomarančnega soka. Da se boš lažje odločil, kam naslednjič na brunch, ti v nadaljevanju predstavljamo 5 Prispevek Top 5 idej za brunch v Ljubljani izvira s portala Student.si.

 • Univerza v Ljubljani razpisala 120 mest za mlade raziskovalce
  by Žiga Kastelic on 20. marca, 2023

  Razpis za mlade raziskovalce 2023Razpis za mlade raziskovalce 2023Ljubljanska univerza je objavila razpis za mlade raziskovalce in raziskovalke. Razpisanih je 120 mest, UL pa vabi k prijavi. Kaj vse moraš vedeti o razpisu? Razpis za mlade raziskovalce in raziskovalke leta 2023 Namen razpisa je izbor mladih raziskovalcev, ki bodo začeli z usposabljanjem za pridobitev doktorata znanosti na Univerzi v Ljubljani v letu 2023. Prispevek Univerza v Ljubljani razpisala 120 mest za mlade raziskovalce izvira s portala Student.si.

 • Mednarodni festival Čili in Čokolada #4 se vrača v Maribor
  by Katja Stojić on 20. marca, 2023

  Foto: Marko Pigac on Factum eventFoto: Marko Pigac on Factum eventV Maribor tudi letos pri prihaja mednarodni festival sladko pikantnih užitkov. Na Trgu Leona Štuklja v Mariboru se bo 24. in 25. marca zvrstilo 30 ponudnikov čilijev in čokolade iz Slovenije in tujine. Predstavili bodo svoje sladke in pikantne izdelke ter vas popeljali na posebno sladko pikantno avanturo,  kjer boste lahko tako okušali kot tudi Prispevek Mednarodni festival Čili in Čokolada #4 se vrača v Maribor izvira s portala Student.si.