Naslovnica revija Študent, januar 2022

Revija Študent izhaja že od leta 1997 in je v tem času postala najbolj brana in prepoznavna študentska revija. V študijskem letu 2007/2008 je postala brezplačnik in s 15.000 izvodi postala študentski medij z največjo naklado doslej. Mesečno Študenta prebere več kot 30.000 študentov Univerze v Ljubljani in Univerze na Primorskem. Revija izhaja vsak tretji četrtek v mesecu, razen v juliju in avgustu. V njej pa najdete vsa področja, ki zanimajo študentsko populacijo in ki so blizu mladim – od študentke socialne in študijske problematike, do zabav. S predstavitvami različnih tujih in domačih podjetji in s tem tudi delovnih mest pa skrbimo tudi za pogled v študentovo prihodnost. Uredništvo uspešno sodeluje s študentskimi organizacijami, univerzami ter ostalimi študentskimi klubi in zavodi po Sloveniji.

V uredništvu pripravljamo tudi posebne izdaje.

Študent svoje številke objavlja tudi na portalu www.student.si, kjer lahko poleg aktualnih številk najdete že najnovejše novice in dogajanje iz študentskega sveta.

Facebook revija.student | Twitter revijastudent | Instagram revija_student

Oglaševanje

Student.si Edini pravi spletni portal za mlade

 • Po dogodku Galaxy Unpacked je Samsung napovedal razpoložljivost najnovejših naprav v Sloveniji
  by Samsung on 25. julija, 2024

  Podjetje Samsung Electronics je danes napovedalo svetovno razpoložljivost naprav Galaxy Z Fold6, Galaxy Z Flip6, Galaxy Watch Ultra, Galaxy Watch7 in Galaxy Buds3 serije. »Po predstavitvi naših najnovejših naprav Galaxy v Parizu v začetku tega meseca smo bili priča velikemu navdušenju potrošnikov,« je dejal TM Roh, predsednik in vodja oddelka Mobile eXperience Business pri podjetju Prispevek Po dogodku Galaxy Unpacked je Samsung napovedal razpoložljivost najnovejših naprav v Sloveniji izvira s portala Student.si.

 • Triki, s katerimi boš enostavno zaužil več vlaknin
  by Tjaša Sušnik on 25. julija, 2024

  Vlaknine so ključnega pomena za zdravje prebavnega sistema, vzdrževanje zdrave telesne teže in zmanjšanje tveganja za različne kronične bolezni. Kljub temu mnogi ne zaužijejo dovolj vlaknin v svoji prehrani. Predvsem, če tvoja prehrana vsebuje veliko predelanih živil, je to lahko problem. Z naslednjimi triki lahko enostavno povečaš vnos vlaknin in še vedno uživaš v hrani, Prispevek Triki, s katerimi boš enostavno zaužil več vlaknin izvira s portala Student.si.

 • Samsung sodeluje s podjetjem KRAFTON pri igri 
DARK AND DARKER MOBILE
  by Samsung on 25. julija, 2024

  Najnovejši pametni telefoni Galaxy, vključno z Galaxy Z Fold6, Galaxy Z Flip6 in Galaxy S24 Ultra, zagotavljajo optimalno igralno izkušnjo za novo mobilno igro podjetja KRAFTON  Sodelovanje vključuje uporabo naprednih grafičnih tehnologij Vulkan in ray-tracing ter optimizacijo Podjetje Samsung Electronics je objavilo, da sodeluje s podjetjem KRAFTON pri zagotavljanju vrhunske igralne izkušnje za igro DARK Prispevek Samsung sodeluje s podjetjem KRAFTON pri igri 
DARK AND DARKER MOBILE izvira s portala Student.si.

 • Najbolj inteligenten sesalnik Roomba doslej
  by Sidera on 25. julija, 2024

  Vodilni proizvajalec robotskih sesalnikov podjetje iRobot je predstavilo najnaprednejši kombinirani robotski sesalnik iRobot Roomba Combo 10 Max s postajo AutoWash Dock, ki samostojnost priljubljenega domačega pomočnika dvigne na povsem novo raven. Novi robotski sesalnik je zasnovan za učinkovito sesanje in mokro čiščenje vseh vrst tal, medtem ko samozadostna postaja poskrbi za polnjenje baterije, dotakanje tekočine, Prispevek Najbolj inteligenten sesalnik Roomba doslej izvira s portala Student.si.

 • Top 10 Helsinki, najlepše destinacije finske prestolnice
  by Tilen Kemperle on 25. julija, 2024

  Naši predlogi za potepanje po nordijskih državah se nadaljujejo. Po danski in islandski prestolnici, so na vrsti Helsinki – glavno mesto Finske. Helsinki so znani po svoji bogati zgodovini, čudoviti arhitekturi in številnih kulturnih znamenitostih. To obalno mesto ponuja različne aktivnosti in znamenitosti za obiskovalce vseh starosti. Senatni trg in Helsinška katedrala Senatni trg je Prispevek Top 10 Helsinki, najlepše destinacije finske prestolnice izvira s portala Student.si.

 • Znanstveniki odkrili, kaj govorijo kiti in kako se sporazumevajo (VIDEO)
  by Jan Nebec on 25. julija, 2024

  Uganka kitjega sveta je končno rešena, saj so nedavne raziskave o komunikaciji kitov glavačev z uporabo napredne umetne inteligence odkrile strukture, podobne tistim v človeškem jeziku. Ta odkritja osvetljujejo skrivnostna življenja teh globokomorskih velikanov. Kiti glavači, ki se lahko potapljajo več kot 3 km globoko in zadržijo dih do dveh ur, večino svojega časa preživijo Prispevek Znanstveniki odkrili, kaj govorijo kiti in kako se sporazumevajo (VIDEO) izvira s portala Student.si.

 • Top 5 telefonov z najboljšo baterijo v letu 2024
  by Jan Nebec on 25. julija, 2024

  Ko gre za pametne telefone, je trajanje baterije pogosto eno od najpomembnejših meril za uporabnike. V letu 2024 so proizvajalci telefonov še naprej vlagali v napredne tehnologije baterij, kar pomeni, da imamo na voljo nekaj izjemnih naprav z dolgo življenjsko dobo baterije. Tukaj je seznam petih telefonov, ki izstopajo po svoji zmogljivosti baterije. Izbira telefona Prispevek Top 5 telefonov z najboljšo baterijo v letu 2024 izvira s portala Student.si.

 • Ocena filma: Deadpool in Wolverine
  by Žiga Kastelic on 25. julija, 2024

  V eri superjunaških filmov smo kar šest let čakali na nadaljevanje Deadpoola, ki se je v preteklem desetletju izkazal za enega največjih uspehov. Spomnimo, da sta filma s skupnim 170-milijonskim proračunom v blagajne prinesla več kot 1,5 milijarde dolarjev. Vse se zapletlo pri Disneyjevem nakupu studia 20th Century Fox in prihodom vseh njihovih superjunakov in Prispevek Ocena filma: Deadpool in Wolverine izvira s portala Student.si.

 • Castle Festival 2024 – kdo so letošnji nastopajoči?
  by Nika Vrabec on 24. julija, 2024

  Festivalsko poletje se odvija z neverjetno hitrostjo. Naslednji v vrsti bo verjetno – vsaj kar se tiče predstavitve slovenskih rock napevov – najbolj odmeven. Začenja se že 6. edicija Castle Festivala, ki bo med 25. in 28. julijem potekal ob idilični reki Kolpi. Glasbeni spektakel vsako leto privabi množico ljubiteljev dobre glasbe in naniza nepozabna Prispevek Castle Festival 2024 – kdo so letošnji nastopajoči? izvira s portala Student.si.

 • Najbolj odmevni atentati v zgodovini
  by Jan Nebec on 24. julija, 2024

  Atentati so pogosto prelomni dogodki, ki imajo lahko daljnosežne politične, družbene in kulturne posledice. Tukaj je pregled desetih najbolj odmevnih atentatov v zgodovini, ki so zaznamovali različne zgodovinske dobe in regije. Julij Cezar (44 pr. n. št.) Rimski diktator Julij Cezar je bil umorjen 15. marca 44 pr. n. št. v rimski senatni hiši. Zaroto Prispevek Najbolj odmevni atentati v zgodovini izvira s portala Student.si.