Revija Študent

Revija Študent izhaja že od leta 1997 in je v tem času postala najbolj brana in prepoznavna študentska revija. V študijskem letu 2007/2008 je postala brezplačnik in s 15.000 izvodi postala študentski medij z največjo naklado doslej. Mesečno Študenta prebere več kot 30.000 študentov Univerze v Ljubljani in Univerze na Primorskem. Revija izhaja vsak tretji četrtek v mesecu, razen v juliju in avgustu. V njej pa najdete vsa področja, ki zanimajo študentsko populacijo in ki so blizu mladim – od študentke socialne in študijske problematike, do zabav. S predstavitvami različnih tujih in domačih podjetji in s tem tudi delovnih mest pa skrbimo tudi za pogled v študentovo prihodnost. Uredništvo uspešno sodeluje s študentskimi organizacijami, univerzami ter ostalimi študentskimi klubi in zavodi po Sloveniji.

V uredništvu pripravljamo tudi posebne izdaje.

Študent svoje številke objavlja tudi na portalu www.student.si, kjer lahko poleg aktualnih številk najdete že najnovejše novice in dogajanje iz študentskega sveta.

Facebook revija.student | Twitter revijastudent | Instagram revija_student

Oglaševanje

Student.si Edini pravi spletni portal za mlade

 • Fitnes aplikacije z zajamčenim uspehom
  by Huawei on 3. februarja, 2023

  Kakšen cilj ste si letos zastavili? Morda izgubo odvečnih kilogramov, občutno izboljšanje kondicije ali kaj tretjega? Želite uspeti, pa ne veste, kako? Uporabite izjemne aplikacije za pametni telefon, ki vas bodo vodile po zastavljeni poti. V zadnjem času so aplikacije za spremljanje športa, nadzor zdravja in doseganje dobrega počutja izredno napredovale. Sposobne so pridobivanja in Prispevek Fitnes aplikacije z zajamčenim uspehom izvira s portala Student.si.

 • V Ljubljani bo potekalo prvo Mednarodno klavirsko tekmovanje
  by Festival Ljubljana on 3. februarja, 2023

  Festival Ljubljana med 25. februarjem in 4. marcem organizira Mednarodno klavirsko tekmovanje, ki bo prvo pianistično tekmovanje takšnih razsežnosti v Sloveniji. Cilj klavirskega tekmovanja je omogočiti mladim, nadarjenim pianistom, da postanejo vrhunski glasbeniki in deliti izvrstno klasično glasbo z največjim mednarodnim občinstvom. Tekmovanja se lahko udeležijo profesionalni pianisti vseh narodnosti, rojeni med letoma 1992 in 2006. Prispevek V Ljubljani bo potekalo prvo Mednarodno klavirsko tekmovanje izvira s portala Student.si.

 • Najboljši filmi o globalnem segrevanju
  by Niki Hüll on 2. februarja, 2023

  Foto: TheDigitalArtist iz PixabayFoto: TheDigitalArtist iz PixabayČeprav film marsikomu predstavlja uro ali dve pobega od realnosti, z refleksijo o sodobnem vsakdanu ali njegovih posledicah v prihodnosti pogosto nastavlja ogledalo družbi. Čedalje več odmevnih filmskih projektov najde navdih v grožnji podnebnih sprememb, najsi bo to nadaljevanje Avatarja ali Netflixov Ne glej gor (Don’t Look Up). Kateri filmi so se najbolje odrezali pri Prispevek Najboljši filmi o globalnem segrevanju izvira s portala Student.si.

 • Vse o SP Planica 2023, največjem športnem dogodku v zgodovini Slovenije
  by Sabina Zorman on 2. februarja, 2023

  Prizorišče svetovnega prvenstva v Planici 2023 l Foto: planica2023.siPrizorišče svetovnega prvenstva v Planici 2023 l Foto: planica2023.siPlanica bo med 21. februarjem in 5. marcem gostila FIS Svetovno prvenstvo (SP) v nordijskem smučanju 2023, največji športni dogodek v zgodovini Republike Slovenije. Več tisoč tekmovalk in tekmovalcev se bo v 24 bojih borilo za odličja v teku na smučeh, nordijski kombinaciji in smučarskih skokih. Organizatorji so pripravili predstavitev Planice, s katerim so Mednarodni Prispevek Vse o SP Planica 2023, največjem športnem dogodku v zgodovini Slovenije izvira s portala Student.si.

 • Kaj ste lani najpogosteje iskali?
  by Huawei on 2. februarja, 2023

  Priljubljeni Huaweiev mobilni iskalnik Petal (Petal Search) razkriva najpogostejše trende iskanja v letu 2022. To kar pogosto iščemo, osvetljuje občutke, potrebe in strahove posameznikov kot tudi kolektivno družbeno zavest. Priljubljeni iskalni pojmi iskalnika Petal razkrivajo, kaj je bilo lani v vrhu zanimanja, medtem ko iskalne navade veliko povedo o spreminjanju življenjskih slogov. Kakšno so torej Prispevek Kaj ste lani najpogosteje iskali? izvira s portala Student.si.

 • Najbolj obiskana spletna mesta na svetu
  by Tilen Kemperle on 2. februarja, 2023

  Foto: weerapatkiatdumrong iz iStockFoto: weerapatkiatdumrong iz iStockLeta 2023 naj bi obstajalo več kot 2 milijarde spletnih mest. Če bi vsa ta mesta razvrstili glede na njihovo obiskanost, bi videli klasično porazdelitev po zakonu moči. Na spodnjem koncu bi bila velika večina teh spletnih mest neaktivnih in bi imela malo ali nič prometa. Na zgornjem koncu lestvice pa je peščica spletnih mest, Prispevek Najbolj obiskana spletna mesta na svetu izvira s portala Student.si.

 • Znanost o hujšanju: Zmanjšanje števila kalorij je učinkovitejše kot postenje
  by Tilen Kemperle on 2. februarja, 2023

  Foto: spukkato iz iStockFoto: spukkato iz iStockPogostost in velikost obrokov sta bolj odločilna za izgubo ali povečanje telesne teže kot čas med prvim in zadnjim obrokom, je pokazala nova raziskava. Po besedah glavne avtorice študije Wendy L. Bennett, dr. med., izredne profesorice medicine na Medicinski fakulteti Univerze Johnsa Hopkinsa v Baltimoru, čeprav so »časovno omejeni vzorci prehranjevanja« – znani kot prekinitveno Prispevek Znanost o hujšanju: Zmanjšanje števila kalorij je učinkovitejše kot postenje izvira s portala Student.si.

 • Mesečni horoskop: Februar 2023
  by Nina Marčeta on 2. februarja, 2023

  Mesečni horoskop Foto: sarayut iz iStockMesečni horoskop Foto: sarayut iz iStockPravijo, da je najtežje začeti. Vsi si predstavljamo, da prvič vzamemo v roke kitaro in igramo tako lahkotno kot Taylor Swift. Takoj želimo osupniti cel stadion oboževalcev. Toda resnica je, da ne moremo podreti hiše s kitarskim solo nastopom, dokler najprej ne vadimo lestvic. Ker prvič po aprilu 2022 ni retrogradnih planetov, smo ta mesec Prispevek Mesečni horoskop: Februar 2023 izvira s portala Student.si.

 • Brezplačen glasbeni festival v Ljubljani! Ujemi ga še ta teden
  by Vesna Petrič on 1. februarja, 2023

  Kavč festival 2023 Foto: on kavcfestivalKavč festival 2023 Foto: on kavcfestivalDanes je že drugi dan Kavč festivala, ki poteka cel teden na različnih lokacijah. Večina dogodkov bo v Ljubljani, nekaj koncertov in predstav pa se bo odvilo tudi v Mariboru, Celju, Kranju, Novi Gorici, Kopru in Trstu. Morda živiš v enem izmed teh mest in te ta novica preseneča, ker nisi opazil, da bi se Prispevek Brezplačen glasbeni festival v Ljubljani! Ujemi ga še ta teden izvira s portala Student.si.

 • Pomagala bo, da boste bolje spali
  by Huawei on 1. februarja, 2023

  Veliko pametnih ur je sposobnih bolj ali manj uporabne analize kakovosti spanja. A le ena to počne na znanstvenih osnovah in si jo obenem zaradi izredno dostopne cene lažje privoščimo! Slabo spanje vpliva na sposobnosti organizma. Pogosto zehamo, smo razdraženi, imamo težave s koncentracijo in čutimo pomanjkanje energije. Ampak to je zgolj nekaj simptomov, ki Prispevek Pomagala bo, da boste bolje spali izvira s portala Student.si.