Naslovnica revija Študent, januar 2022

Revija Študent izhaja že od leta 1997 in je v tem času postala najbolj brana in prepoznavna študentska revija. V študijskem letu 2007/2008 je postala brezplačnik in s 15.000 izvodi postala študentski medij z največjo naklado doslej. Mesečno Študenta prebere več kot 30.000 študentov Univerze v Ljubljani in Univerze na Primorskem. Revija izhaja vsak tretji četrtek v mesecu, razen v juliju in avgustu. V njej pa najdete vsa področja, ki zanimajo študentsko populacijo in ki so blizu mladim – od študentke socialne in študijske problematike, do zabav. S predstavitvami različnih tujih in domačih podjetji in s tem tudi delovnih mest pa skrbimo tudi za pogled v študentovo prihodnost. Uredništvo uspešno sodeluje s študentskimi organizacijami, univerzami ter ostalimi študentskimi klubi in zavodi po Sloveniji.

V uredništvu pripravljamo tudi posebne izdaje.

Študent svoje številke objavlja tudi na portalu www.student.si, kjer lahko poleg aktualnih številk najdete že najnovejše novice in dogajanje iz študentskega sveta.

Facebook revija.student | Twitter revijastudent | Instagram revija_student

Oglaševanje

Student.si Edini pravi spletni portal za mlade

 • Izbrana otroška trgovina leta 2024!
  by Sidera on 1. marca, 2024

  Foto: emituu iz iStockFoto: emituu iz iStockVčeraj zvečer je v prestižnem ljubljanskem hotelu Grand Plaza Hotel & Congress Center potekala gala slovesnost, na kateri so podelili nagrade za Izbrane produkte, znamke in trgovine leta 2024. Med nominiranci v kategoriji Izbrana otroška trgovina leta 2024 je pečat pridobil Baby Center! Poleg tradicionalnega pečata Izbran produkt leta sta se letos pridružili še dve Prispevek Izbrana otroška trgovina leta 2024! izvira s portala Student.si.

 • Ocena filma: Dune 2
  by Žiga Kastelic on 29. februarja, 2024

  Foto: on dune movieFoto: on dune movieDune: Peščeni planet, 2. del ali na kratko Dune 2 je težko pričakovano nadaljevanje uspešnice iz leta 2021, ki jo je v filmsko podobo izklesal Denis Villeneuve. Ta je bil za mnoge mojstrovina v svetu filma in znanstvene fantastike. Bil pa je oklican tudi za polovico filma, saj je predelal le polovico knjige. Tu nastopi Prispevek Ocena filma: Dune 2 izvira s portala Student.si.

 • Najboljši hoteli na svetu 2024 – 1. del
  by Maša Kraljič on 29. februarja, 2024

  Foto: TonTectonix on iStockFoto: TonTectonix on iStockNajboljši hoteli na svetu ponujajo več kot le mesto, kjer se lahko po napornem raziskovanju novega kraja spočijemo. Povezujejo nas z lokalnimi skupnostmi, nudijo zanimive dejavnosti za ustvarjanje nepozabnih spominov in nas morda tudi premamijo, da podaljšamo svoje počitnice in bivanje v izbranem hotelu. Za vsakoletni seznam “Best of the World” so uredniki, pisci, fotografi Prispevek Najboljši hoteli na svetu 2024 – 1. del izvira s portala Student.si.

 • Fitnes zapestnica: must have oprema za pomladne dni
  by Samsung on 29. februarja, 2024

  Naše vsakodnevno življenje postaja vse bolj dinamično in polno izzivov in pomembno je imeti orodje, ki ne le sledi našemu tempu, ampak nam tudi pomaga izboljšati kakovost našega življenja. Samsung Galaxy Fit3, najnovejša inovacija v liniji nosljivih naprav Samsung, prinaša napredno tehnologijo za spremljanje zdravja, ki vam priskoči na pomoč pri boljšem počutju in zdravem Prispevek Fitnes zapestnica: must have oprema za pomladne dni izvira s portala Student.si.

 • Zgodovinski 280 milijonov star fosil iz Alp razočaral znanstvenike
  by Žiga Kastelic on 29. februarja, 2024

  Foto: jarino47 iz iStockFoto: jarino47 iz iStockPred skoraj sto leti, natančneje leta 1931, je bil visoko v italijanskih Alpah odkrit fosil dinozavra. Šlo je za prvo najdbo fosila v Alpah in enega prvih na svetu, poimenovali pa so ga Tridentinosaurus antiquus. Ker je šlo za 280 milijonov star fosil je bilo govora o enem najstarejših primerkov v zgodovini. Dolgo je veljal Prispevek Zgodovinski 280 milijonov star fosil iz Alp razočaral znanstvenike izvira s portala Student.si.

 • V kinu marca 2024: Kung Fu Panda 4, Godzilla in Kong
  by Žiga Kastelic on 28. februarja, 2024

  V kinu marca 2024V kinu marca 2024Marec 2024 v kina prinaša nekaj megalomanskih filmskih naslovov, kot sta Kung Fu Panda 4 in Godzilla in Kong: Novi imperij. Kaj vse pa nam prinaša marec, izveš v prispevku. V kinu tudi: Dune, Jama, Gepack, Bob Marley in drugi Še vedno so v kinu filmi, ki so v kina prišli februarja. To so drugi Prispevek V kinu marca 2024: Kung Fu Panda 4, Godzilla in Kong izvira s portala Student.si.

 • Vpliv filmov na samorefleksijo gledalcev: Patricija Fašalek
  by Žiga Kastelic on 28. februarja, 2024

  Vpliv filmov na samorefleksijo gledalcev, znanstvena monografija Patricije FašalekVpliv filmov na samorefleksijo gledalcev, znanstvena monografija Patricije FašalekFilmi imajo edinstveno moč, da očarajo naše misli in nas popeljejo v svetove, ki jih drugače ne bi nikoli uzrli. Poleg zabavanja, ki ga pogosto opravljajo za gledalce, pa filmi skrivajo tudi izjemno priložnost za samorefleksijo. V preteklih desetletjih so filmi v svojem bistvu samorefleksije postali vitalna praksa, ki bogati naše razumevanje sebe in sveta Prispevek Vpliv filmov na samorefleksijo gledalcev: Patricija Fašalek izvira s portala Student.si.

 • Huawei nova 11i spodbuja željo po ustvarjanju
  by Huawei on 28. februarja, 2024

  Huawei nova 11i očara s svojim elegantnim oblikovanjem in vrhunskimi funkcijami. Tanko ohišje in izjemno ozek rob okoli zaslona ustvarjata brezmejna vizualna doživetja, medtem ko sistem EMUI 13 poskrbi za gladko in intuitivno uporabo. Pametni telefon Huawei nova 11i je lahek cenovno dostopnejši model namenjen mlajšim uporabnikom. Odlikujejo ga inovativne funkcije in poseben poudarek na Prispevek Huawei nova 11i spodbuja željo po ustvarjanju izvira s portala Student.si.

 • Že veste, kateri barvi sta na čelu modnih zapovedi to pomlad?
  by Sidera on 28. februarja, 2024

  Pomladno sonce nas že veselo žgečka in prijazne temperature so nas zvabile na zrak. Tu so ponovno sezone dolgih, brezskrbnih sprehodov, pohajkovanja po mestnih ulicah in načrtovanja poletnih pobegov. Narava se bo kmalu odela v mavričen plašč barv in nam pričarala parvo pašo za oči. Prihajajoča sezona ara Shoes obutve bo prav takšna: v znamenju Prispevek Že veste, kateri barvi sta na čelu modnih zapovedi to pomlad? izvira s portala Student.si.

 • Antikiterski mehanizem: Skrivnosti starogrškega računalnika
  by Jurij Lepen on 28. februarja, 2024

  Antikiterski mehanizem in skrivnosti, ki jih skrivaFoto: on Greek HeraldAntikiterski mehanizem in skrivnosti, ki jih skrivaFoto: on Greek HeraldMaja 1902 je grški potapljač Elias Stadiatos v globinah Egejskega morja ob grškem otoku Antikitera odkril razbitine neke antične ladje. Med njimi pa se je skrivala ena izmed najosupljivejših arheoloških najdb – antikiterski mehanizem. Poglejmo si, kakšen namen je imela ta, za tisti čas izjemno revolucionarna in nenavadna naprava.  Ob odkritju mehanizma so se potapljači Prispevek Antikiterski mehanizem: Skrivnosti starogrškega računalnika izvira s portala Student.si.