Naslovnica revija Študent, januar 2022

Revija Študent izhaja že od leta 1997 in je v tem času postala najbolj brana in prepoznavna študentska revija. V študijskem letu 2007/2008 je postala brezplačnik in s 15.000 izvodi postala študentski medij z največjo naklado doslej. Mesečno Študenta prebere več kot 30.000 študentov Univerze v Ljubljani in Univerze na Primorskem. Revija izhaja vsak tretji četrtek v mesecu, razen v juliju in avgustu. V njej pa najdete vsa področja, ki zanimajo študentsko populacijo in ki so blizu mladim – od študentke socialne in študijske problematike, do zabav. S predstavitvami različnih tujih in domačih podjetji in s tem tudi delovnih mest pa skrbimo tudi za pogled v študentovo prihodnost. Uredništvo uspešno sodeluje s študentskimi organizacijami, univerzami ter ostalimi študentskimi klubi in zavodi po Sloveniji.

V uredništvu pripravljamo tudi posebne izdaje.

Študent svoje številke objavlja tudi na portalu www.student.si, kjer lahko poleg aktualnih številk najdete že najnovejše novice in dogajanje iz študentskega sveta.

Facebook revija.student | Twitter revijastudent | Instagram revija_student

Oglaševanje

Student.si Edini pravi spletni portal za mlade

 • Huaweieva druga generacija stekla Kunlun Glass
  by Huawei on 24. maja, 2024

  Raziskave kažejo, da je 50 odstotkov servisnih posegov povezanih z razpokanimi ali razbitimi zasloni pametnih telefonov. Že majhna razpoka na steklu je pogosto dovolj, da je potrebno popravilo ali celo zamenjava celotnega zaslona, okvirja in baterije. Najpogostejši razlogi za razbit ali opraskan zaslon pametnega telefona so naključni padci iz žepa, odprte torbice ali z dvignjene Prispevek Huaweieva druga generacija stekla Kunlun Glass izvira s portala Student.si.

 • Odkrijte skrivnostno moč sladoleda za bikini postavo!
  by Rokmar d. o. o. on 24. maja, 2024

  Poletje je čas, ko si vsi želimo uživati v sončnih dneh in lahkotnih obrokih. Sladoled je ena izmed najbolj priljubljenih poletnih sladic, ki ne le da osveži, ampak lahko pomaga tudi pri ohranjanju vitke postave. Kako je to mogoče? Odkrijmo skupaj. Nizkokalorične možnosti Sladoled ni nujno kalorična bomba. Na trgu je veliko nizkokaloričnih možnosti, ki Prispevek Odkrijte skrivnostno moč sladoleda za bikini postavo! izvira s portala Student.si.

 • Kako se znebiti herpesa čez noč?
  by Špela Bošnjak on 24. maja, 2024

  Herpes je virusna okužba, ki jo povzroča herpes simpleks virus (HSV). Obstajata dve glavni vrsti herpes simpleks virusa: HSV-1 in HSV-2. HSV-1 je najpogostejši povzročitelj oralnega herpesa, medtem ko HSV-2 najpogosteje povzroča genitalni herpes. Herpesno obolenje lahko povzroča različne simptome, od blagih do zelo neprijetnih. V prispevku izveš vse o herpesu, pa tudi odgovor na Prispevek Kako se znebiti herpesa čez noč? izvira s portala Student.si.

 • Amazon z napredno tehnologijo drastično zmanjšal količino embalaže: Ali dejansko pomaga?
  by Tjaša Sušnik on 24. maja, 2024

  Amazon vsak dan dostavi nepredstavljivo količino paketov. Žal pri tem ustvari tudi ogromno odpadne embalaže: papirja, kartona in plastike. Z modelom, ki so ga razvili pri podjetju Amazon, naj bi količino embalaže zmanjšali za kar 500.000 ton letno. S tem so povečali lasten dobiček in seveda pripomogli k ohranjanju okolja. Model umetne inteligence upošteva veliko Prispevek Amazon z napredno tehnologijo drastično zmanjšal količino embalaže: Ali dejansko pomaga? izvira s portala Student.si.

 • Ocena filma: Furiosa
  by Žiga Kastelic on 24. maja, 2024

  »Vse, kar je ostalo, so spomini. Spomnim se časov kaosa, uničenih sanj, te pušče. Bolj kot vsega pa se spomnim cestnega bojevnika, pobesnelega Maxa.« Tako je bilo nekoč, zdaj je tu pretorijanska Furiosa! Kako se obnese hkratno nadaljevanje in predzgodba vizionarja Georga Millerja? Furiosa, skoraj desetletje po Cesti besa: Končno! Že pred desetimi leti je Prispevek Ocena filma: Furiosa izvira s portala Student.si.

 • Ustvarjen napredek pri cepivu proti HIV
  by Špela Bošnjak on 24. maja, 2024

  Kandidat za cepivo proti HIV, ki so ga razvili na Inštitutu za cepiva pri Duke, je pokazal nizke ravni izmuzljivih široko nevtralizirajočih protiteles proti HIV med majhno skupino ljudi, ki so sodelovali v kliničnem poskusu leta 2019. Ugotovitve, objavljene v reviji Cell, ne le potrjujejo, da lahko cepivo povzroči tvorbo teh protiteles za boj proti Prispevek Ustvarjen napredek pri cepivu proti HIV izvira s portala Student.si.

 • Kje bodo KFC restavracije? Po dolgem molku zdaj znano kje in kdaj bodo odprte
  by Žiga Kastelic on 23. maja, 2024

  Zdi se, da je minila cela večnost odkar smo poročali o širjenju verige s hitro hrano KFC po Sloveniji, natančneje v Ljubljani. Ko so že iskali zaposlene in študente, je vse obmolknilo za več mesecev, zdaj pa ima nove informacije Forbes Slovenije. V Ljubljani bo KFC odprl tri restavracije Po »njihovih neuradnih, a zanesljivih informacijah« Prispevek Kje bodo KFC restavracije? Po dolgem molku zdaj znano kje in kdaj bodo odprte izvira s portala Student.si.

 • Matej Lebič z novo skladbo – Zlatolaska
  by Tilen Kemperle on 23. maja, 2024

  Mladi pevec, glasbenik in glasbeni pedagog Matej Lebič, o katerem smo že pisali, v svoji novi skladbi opisuje naklonjenost do skrivnostne zlatolaske, ki jo je opazil v eni izmed kavarn in z nje ni mogel spustiti pogleda. Iz besedila skladbe je moč razbrati, da mu je prikupna blondinka skoraj zagotovo zmešala misli in srce. Vemo Prispevek Matej Lebič z novo skladbo – Zlatolaska izvira s portala Student.si.

 • Študentski bon inšpektor: Bistro Slovely
  by Zala Dular on 23. maja, 2024

  V novi seriji člankov Študentski inšpektor smo poslali študente pod krinko v restavracije, kjer lahko jemo na študentske bone. Preverili smo ambient, postrežbo in kvaliteto hrane. Pogledali smo, koliko stane doplačilo in kaj dobimo za to. Tokrat smo obiskali Bistro Slovely, ki se nahaja na Kardeljevi ploščadi, v bližini Ekonomske in Pedagoške fakultete ter Fakultete Prispevek Študentski bon inšpektor: Bistro Slovely izvira s portala Student.si.

 • Kako premagati čas alergij? Odgovor je jasen
  by Secop d. o. o. on 23. maja, 2024

  Zatohle pisarne, vroči prostori in vsi mogoči dejavniki, od puščavskega peska do pršic in cvetnega prahu. Prišel je čas, ko moramo poskrbeti za naše počutje in zdravje, saj bo slednje vplivalo na kvaliteto našega življenja in dela. Kako lahko to storimo z le eno naprav? Odgovor so čistilci zraka, dodatno vprašanje pa je, zakaj? Čistilci Prispevek Kako premagati čas alergij? Odgovor je jasen izvira s portala Student.si.