Naslovnica revija Študent, januar 2022

Revija Študent izhaja že od leta 1997 in je v tem času postala najbolj brana in prepoznavna študentska revija. V študijskem letu 2007/2008 je postala brezplačnik in s 15.000 izvodi postala študentski medij z največjo naklado doslej. Mesečno Študenta prebere več kot 30.000 študentov Univerze v Ljubljani in Univerze na Primorskem. Revija izhaja vsak tretji četrtek v mesecu, razen v juliju in avgustu. V njej pa najdete vsa področja, ki zanimajo študentsko populacijo in ki so blizu mladim – od študentke socialne in študijske problematike, do zabav. S predstavitvami različnih tujih in domačih podjetji in s tem tudi delovnih mest pa skrbimo tudi za pogled v študentovo prihodnost. Uredništvo uspešno sodeluje s študentskimi organizacijami, univerzami ter ostalimi študentskimi klubi in zavodi po Sloveniji.

V uredništvu pripravljamo tudi posebne izdaje.

Študent svoje številke objavlja tudi na portalu www.student.si, kjer lahko poleg aktualnih številk najdete že najnovejše novice in dogajanje iz študentskega sveta.

Facebook revija.student | Twitter revijastudent | Instagram revija_student

Oglaševanje

Student.si Edini pravi spletni portal za mlade

 • Piknik. Kako ga načrtovati?
  by Pepco on 18. junija, 2024

  Piknik je odlična priložnost, da se odklopite od vsakodnevne rutine, preživite čas s svojimi bližnjimi in uživate v preprostih radostih. Ne glede na to, ali načrtujete romantičen obrok v dvoje ali družinski izlet, ki se bo zaključil z uživanjem hrane na prostem, poskrbite za dobro organizacijo. Ugotovite, katere jedi se bodo najbolje obnesle in kaj Prispevek Piknik. Kako ga načrtovati? izvira s portala Student.si.

 • Zaščita pred pnevmokokno okužbo v ZD Velenje in ZP Dobrna
  by Sidera on 18. junija, 2024

  Poletje je čas, ko se mnogi med nami sprostijo, uživajo v toplejših temperaturah in se posvetijo počitku. Vendar pa je to tudi idealni čas, da razmislimo o našem zdravju in zaščiti pred zimskimi boleznimi. Ena izmed najpomembnejših zaščit, ki jo lahko zagotovimo sebi in svojim najdražjim, je cepljenje proti pnevmokoknim okužbam. Te nevarne okužbe, ki Prispevek Zaščita pred pnevmokokno okužbo v ZD Velenje in ZP Dobrna izvira s portala Student.si.

 • Nasveti in triki za reševanje težav s posušenim črnilom v brizgalnih tiskalnikih
  by Toner partner on 18. junija, 2024

  Posušeno črnilo v brizgalnih tiskalnikih je pogosta težava, ki lahko resno vpliva na kakovost tiskanja in delovanje naprave. Do tega problema prihaja zaradi različnih dejavnikov, vključno z redko uporabo tiskalnika, neprimernim shranjevanjem kartuš ali uporabo nekakovostnih kartuš. Pomembno je, da se tega problema lotimo pravočasno, saj lahko zanemarjanje vodi do trajne poškodbe tiskalnika. Zakaj prihaja Prispevek Nasveti in triki za reševanje težav s posušenim črnilom v brizgalnih tiskalnikih izvira s portala Student.si.

 • Odlične, a podcenjene aplikacije za potovanja
  by Janko Šali on 18. junija, 2024

  A že veš kam na počitnice? In kako? Predstavljamo nekaj podcenjenih aplikacij za potovanja, ki ti bodo olajšale iskanje, organiziranje in zmanjšale strošek tvojega izleta. Primerne so tako za avanturiste kot tiste, ki si želite natanko vedeti, kako bo potekal vaš dopust. Waze Odlična aplikacija za vse ki se vozijo. Najsi bo to osebni avtomobil Prispevek Odlične, a podcenjene aplikacije za potovanja izvira s portala Student.si.

 • Navdušujoče dejstvo o slonih: Le komu ne bi bili všeč ti velikani?
  by Špela Bošnjak on 18. junija, 2024

  Si vedel, da se sloni med seboj kličejo po imenih? Nova študija, objavljena v reviji Nature Ecology and Evolution, razkriva to izjemno sposobnost med divjimi afriškimi sloni. Poimenovanje med sloni Divji afriški sloni se kličejo med seboj z imenu podobnimi klici, kar je redka sposobnost med nečloveškimi živalmi, pravi nova študija. Raziskovalci iz Colorado State Prispevek Navdušujoče dejstvo o slonih: Le komu ne bi bili všeč ti velikani? izvira s portala Student.si.

 • Falklandska vojna, ko je Evropa potrdila moč v hladni vojni
  by Jurij Lepen on 18. junija, 2024

  Pred nekaj dnevi smo se spominjali 42. obletnice konca falklandske vojne. Redko poseljeni Falklandski otoki, stotine kilometrov od obale Južne Amerike, so 74 dni spomladi leta 1982 prevladovali na naslovnicah vseh glavnih časopisov. Pri nas gre morda za nekoliko pozabljen konflikt na drugem koncu sveta, a vendar je izjemno pomembno vplival na razplet geopolitike. Zmaga vojske Prispevek Falklandska vojna, ko je Evropa potrdila moč v hladni vojni izvira s portala Student.si.

 • Najtanjši iPad doslej ponovno pretanek …
  by Jan Nebec on 17. junija, 2024

  Novi iPad Pro M4 je bil nedavno predstavljen kot najtanjši iPad doslej, vendar so kmalu po izdaji ponovno nastali pomisleki glede njegove strukturne trdnosti. V nadaljevanju bomo podrobneje preučili ključne točke, ki postavljajo ta nadvse pomemben kriterij na preizkušnjo. Natančnost in kakovost izdelave Preizkusi na priljubljenem kanalu JerryRigEverything so pokazali, da je novi iPad Pro Prispevek Najtanjši iPad doslej ponovno pretanek … izvira s portala Student.si.

 • Znamka Joolz v objemu Kranjske Gore
  by Sidera on 17. junija, 2024

  Jasna Chalet Resort v Kranjski Gori gostil poseben dogodek Stik z naravo, ki ga je Baby Center posvetil prestižni nizozemski blagovni znamki otroških vozičkov in dodatkov zanje Joolz. V prelepem ambientu ob jezeru Jasna so se zbrali predstavniki veleprodajne družbe Apollo Slovenija, ekipa Baby Centra, njihovi zunanji strokovni sodelavci in vplivneži iz Slovenije in Hrvaške, Prispevek Znamka Joolz v objemu Kranjske Gore izvira s portala Student.si.

 • Samsung linije televizorjev AI 2024 in zvočnikov Soundbar navdušujejo recenzente
  by Samsung on 17. junija, 2024

  Linije Neo QLED 8K, Neo QLED 4K, OLED in avdio naprave so v prvih strokovnih ocenah dobile odlične ocene Samsung je pred kratkim predstavil nove linije televizorjev za leto 2024, ki jih poganja najsodobnejša tehnologija umetne inteligence, ki zagotavlja osupljive slike in na novo opredeljuje domačo zabavo. Recenzenti po vsem svetu so imeli zgodnji dostop Prispevek Samsung linije televizorjev AI 2024 in zvočnikov Soundbar navdušujejo recenzente izvira s portala Student.si.

 • Klub alumnov Univerze v Ljubljani, kaj vse moraš vedeti o njem
  by Špela Bošnjak on 17. junija, 2024

  Klub alumnov Univerze v Ljubljani (UL) je namenjen povezovanju nekdanjih študentov te univerze. Klub omogoča svojim članom, da ohranijo stik s svojo fakulteto in sošolci ter aktivno sodelujejo pri razvoju univerze in svojih strokovnih področij. Delovanje kluba je razširjeno preko različnih fakultet in akademij UL, ki imajo svoje specifične klube alumnov, kar omogoča boljše prilagajanje Prispevek Klub alumnov Univerze v Ljubljani, kaj vse moraš vedeti o njem izvira s portala Student.si.