Naslovnica revija Študent, januar 2022

Revija Študent izhaja že od leta 1997 in je v tem času postala najbolj brana in prepoznavna študentska revija. V študijskem letu 2007/2008 je postala brezplačnik in s 15.000 izvodi postala študentski medij z največjo naklado doslej. Mesečno Študenta prebere več kot 30.000 študentov Univerze v Ljubljani in Univerze na Primorskem. Revija izhaja vsak tretji četrtek v mesecu, razen v juliju in avgustu. V njej pa najdete vsa področja, ki zanimajo študentsko populacijo in ki so blizu mladim – od študentke socialne in študijske problematike, do zabav. S predstavitvami različnih tujih in domačih podjetji in s tem tudi delovnih mest pa skrbimo tudi za pogled v študentovo prihodnost. Uredništvo uspešno sodeluje s študentskimi organizacijami, univerzami ter ostalimi študentskimi klubi in zavodi po Sloveniji.

V uredništvu pripravljamo tudi posebne izdaje.

Študent svoje številke objavlja tudi na portalu www.student.si, kjer lahko poleg aktualnih številk najdete že najnovejše novice in dogajanje iz študentskega sveta.

Facebook revija.student | Twitter revijastudent | Instagram revija_student

Oglaševanje

Student.si Edini pravi spletni portal za mlade

 • Nadaljevanje miniserije Dobra znamenja spominja na fanovsko literaturo
  by Niki Hüll on 21. septembra, 2023

  Serija Dobra znamenja se je vrnila z drugo sezono Foto: on themoviedbSerija Dobra znamenja se je vrnila z drugo sezono Foto: on themoviedbNa začetku devetdesetih sta nas Terry Prattchet in Neil Gaiman blagoslovila s humorno-apokaliptičnim romanom Dobra znamenja (Good Omens). Gaiman je leta 2019, po smrti soavtorja in pred pandemijo, spisal in postavil pred občinstvo zelo uspešno adaptacijo romana v obliki serije. Letos smo dobili nadaljevanje. Angeli in demoni Protagonista (zdaj že franšize) Dobrih znamenj sta Aziraphale, Prispevek Nadaljevanje miniserije Dobra znamenja spominja na fanovsko literaturo izvira s portala Student.si.

 • Nova ponudba Akademije VŽU na Fakulteti za dizajn v letu 2023/2024
  by Fakulteta za dizajn on 21. septembra, 2023

  Foto: on Fakulteta za dizajnFoto: on Fakulteta za dizajnČe vas, poleg vaših rednih študijskih ali delovnih obveznosti, zanima še področje oblikovanja ali pa si morda želite v prihodnosti delovati na področju kreativnih industrij, je Akademija VŽU na Fakulteti za dizajn, pravo mesto za vas! Akademija VŽU na Fakulteti za dizajn tudi v letu 2023/2024 pripravlja različne vsebine s področja dizajna, kjer boste lahko Prispevek Nova ponudba Akademije VŽU na Fakulteti za dizajn v letu 2023/2024 izvira s portala Student.si.

 • Oktobra bo zasijal Festival Zlati boben
  by Katja Stojić on 21. septembra, 2023

  Foto: on Slovenska oglaševalska zbornicaFoto: on Slovenska oglaševalska zbornicaDragi ljubitelji kreativnosti, Ste pripravljeni na izjemno potovanje skozi svet kreativnosti, inovacij in mreženja? Festival Zlati boben je že skoraj tu, zato vas vabimo, da se nam pridružite v sončnem Portorožu. Na festivalu boste lahko prisluhnili vizionarjem, ki prihajajo iz svetovno znanih podjetij kot so Netflix, Heineken in Mastercard, ter strokovnjakom iz vodilnih oglaševalskih in medijskih agencij. Poglobili se Prispevek Oktobra bo zasijal Festival Zlati boben izvira s portala Student.si.

 • Huawei predstavil novo uro Watch GT 4: Popolna kombinacija sloga in tehnologije
  by Huawei on 21. septembra, 2023

  Huawei je predstavil Huawei Watch GT 4, najnovejšo generacijo pametnih ur vodilne serije Watch GT, ki združujejo inovativno oblikovanje z zmogljivimi funkcijami beleženja športnih dejavnosti in zdravja. Ure so tudi del nove Huaweieve strategije »Fashion Forward«, ki zlitje tehnologij z modnim slogom dviguje na višjo raven. Zdaj lahko skrbite za zdravje in dobro počutje brez, Prispevek Huawei predstavil novo uro Watch GT 4: Popolna kombinacija sloga in tehnologije izvira s portala Student.si.

 • 5 stvari, ki jih moraš vedeti kot študent splošne medicine
  by Špela Bošnjak on 21. septembra, 2023

  Študij na Medicinski fakulteti Foto: nortonrsx iz iStockŠtudij na Medicinski fakulteti Foto: nortonrsx iz iStockZačetek študentskega leta je že skoraj tu. Da boš kar se da dobro pripravljen na novo življenjsko pot, smo pripravili serijo člankov, ki združijo glavnih 5 reči, ki jih morajo vedeti študenti določene smeri na slovenskih univerzah. Tokrat je pod drobnogledom študij splošne medicine. Anatomija ni tako grozna kot izgleda V prvem letniku se študentje Prispevek 5 stvari, ki jih moraš vedeti kot študent splošne medicine izvira s portala Student.si.

 • Žival z najkrajšo življenjsko dobo
  by Tjaša Sušnik on 21. septembra, 2023

  Žival z najkrajšo življenjsko dobo Foto: Liudmila Chernetska iz iStockŽival z najkrajšo življenjsko dobo Foto: Liudmila Chernetska iz iStockMuhe enodnevnice slovijo po tem, da živijo le en dan. Tako bi sklepali predvsem iz njihovega imena, a dejstvo ne drži povsem. Katera žival ima torej najkrajšo življenjsko dobo? Katera žival živi najmanj časa? Odgovor na to vprašanje ni tako preprost. Kratka življenja pomenijo tudi oviro raziskovalcem, ki jih želijo natančno preučiti. Ogromno živalskih vrst Prispevek Žival z najkrajšo življenjsko dobo izvira s portala Student.si.

 • Paleontologi odkrili prvi jurski fosil v tem delu sveta in zapolnili vrzel
  by Žiga Kastelic on 21. septembra, 2023

  Foto: Daniel Eskridge iz iStockFoto: Daniel Eskridge iz iStockZdružene države Amerike veljajo za biser paleontoloških fosilov in pravo meko za ljubitelje zgodovinskih bitij. Ekipa, ki jo vodijo znanstveniki teksaške univerze v Austinu, je tako zapolnila veliko vrzel v fosilnem zapisu te države. Opisala je namreč prve znane fosile vretenčarjev iz jure v Teksasu. Zgodovinska najdba za teksaško državo Kosti so odkrili v gorovju Prispevek Paleontologi odkrili prvi jurski fosil v tem delu sveta in zapolnili vrzel izvira s portala Student.si.

 • Serija Percy Jackson in Olimpijci dobila svoj prvi napovednik (VIDEO)
  by Žiga Kastelic on 20. septembra, 2023

  Serija Percy Jackson in Olimpijci Foto: on themoviedbSerija Percy Jackson in Olimpijci Foto: on themoviedbDisney je objavil napovednik za težko pričakovano serijo Percy Jackson in Olimpijci (Percy Jackson and The Olympians), ki je posneta po istoimenski knjižni predlogi Ricka Riordana. Po dveh filmov v preteklem desetletju bo serija na pretočniku Disney+ svojo premiero doživela 20. decembra 2023. Kaj nam je razkril napovednik za serijo o polbogu? Percy Jackson in Prispevek Serija Percy Jackson in Olimpijci dobila svoj prvi napovednik (VIDEO) izvira s portala Student.si.

 • Ocena filma: Pretekla življenja
  by Žiga Kastelic on 20. septembra, 2023

  Pretekla življenja je režijski prvenec Celine Song, ki je napisala tudi scenarij svoje romantične drame. Pred ogledom bi marsikdo rekel, da je zgodbo o ljubezenskem trikotniku, znotraj katerega sta si dve osebi usojeni, tretja pa preprosto stoji nasproti, že videl. Motil bi se le delno, saj Celine Song kar nekaj klišejev obrne na glavo, vse Prispevek Ocena filma: Pretekla življenja izvira s portala Student.si.

 • Študij managementa in prava na MLC Ljubljana
  by MLC Fakulteta za management in pravo Ljubljana on 20. septembra, 2023

  Foto: on MLC Fakulteta za management in pravo LjubljanaFoto: on MLC Fakulteta za management in pravo LjubljanaKoncept študijskega izobraževanja na MLC Ljubljana MLC Fakulteta za management in pravo Ljubljana je moderna institucija, ki podjetnim nudi izobraževanje, prepleteno z praktičnimi vsebinami in veščinami za delo v podjetju in upravi. Študij izhaja iz vsebin, ki so aktualne danes in ki bodo postale še aktualnejše ob spreminjanju poslovanja v digitalni družbi. V študij se Prispevek Študij managementa in prava na MLC Ljubljana izvira s portala Student.si.