Revija Študent

Revija Študent izhaja že od leta 1997 in je v tem času postala najbolj brana in prepoznavna študentska revija. V študijskem letu 2007/2008 je postala brezplačnik in s 15.000 izvodi postala študentski medij z največjo naklado doslej. Mesečno Študenta prebere več kot 30.000 študentov Univerze v Ljubljani in Univerze na Primorskem. Revija izhaja vsak tretji četrtek v mesecu, razen v juliju in avgustu. V njej pa najdete vsa področja, ki zanimajo študentsko populacijo in ki so blizu mladim – od študentke socialne in študijske problematike, do zabav. S predstavitvami različnih tujih in domačih podjetji in s tem tudi delovnih mest pa skrbimo tudi za pogled v študentovo prihodnost. Uredništvo uspešno sodeluje s študentskimi organizacijami, univerzami ter ostalimi študentskimi klubi in zavodi po Sloveniji.

V uredništvu pripravljamo tudi posebne izdaje.

Študent svoje številke objavlja tudi na portalu www.student.si, kjer lahko poleg aktualnih številk najdete že najnovejše novice in dogajanje iz študentskega sveta.

Facebook revija.student | Twitter revijastudent | Instagram revija_student

Oglaševanje

Student.si Edini pravi spletni portal za mlade

 • Za ta kos si prepozna
  by Sidera on 5. februarja, 2023

  Saj veste, kako je – vsakdanja naglica, opravki in dolžnosti nam kradejo čas in pozornost, da nase zlahka pozabimo. Kako znano se sliši tale scenarij: vaša sanjska obleka je na sezonskih razprodajah nesramno znižana, pa zaradi vseh obveznosti ne najdete časa za skok v trgovino. V zadnjem tednu razprodaj si končno utrgate urico zase in Prispevek Za ta kos si prepozna izvira s portala Student.si.

 • Ko Ministrstvo študentom odpre vrata in predstavi delovanje
  by Žiga Kastelic on 5. februarja, 2023

  Dan odprtih vrat za študente na Ministrstvu za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano Foto: on gov.siDan odprtih vrat za študente na Ministrstvu za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano Foto: on gov.siSeznanitev študentov z delovanjem določenih institucij v Sloveniji je ključnega pomena pri razumevanju njihove prihodnosti. Tako je Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano odprlo vrata študentkam in študentom iz programov kmetijstva, veterinarstva in gozdarstva. Dan odprtih vrat za študente v sektorjih MKGP Dogodek odprtih vrat na MKGP ( Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano) je Prispevek Ko Ministrstvo študentom odpre vrata in predstavi delovanje izvira s portala Student.si.

 • Nora dejstva o novoletnih zaobljubah
  by Monika Martinc on 5. februarja, 2023

  Foto: Delpixart iz iStockFoto: Delpixart iz iStockNovo leto je v polnem zagonu, novoletne zaobljube pa tudi. Ali pač? Se svojih še držiš? Prve novoletne zaobljube so bile sprejete že pred 4000 leti, sprejeli pa so jih Babilonci, ko so praznovali žetev ječmena. V današnjem času jih sprejemamo prvega januarja in si vsako leto si znova zabičamo, da se jih bomo resnično Prispevek Nora dejstva o novoletnih zaobljubah izvira s portala Student.si.

 • Fosili najdeni v Patagoniji so iz časa tik pred izumrtjem dinozavrov
  by Žiga Kastelic on 5. februarja, 2023

  Foto: serpeblu iz iStockFoto: serpeblu iz iStockPatagonija velja za zibelko dinozavrov. Območje Patagonije, ki obsega južne predele Argentine in Čila, je zelo pogosto najdišče dinozavrskih fosilov in drugih paleontoloških najdb. Ena izmed najnovejših študij območja je postregla z vpogledom v ekosistem dinozavrov in ptic v obdobju pozne Krete, tik pred izumrtjem dinozavrov. Patagonski velikani so bili tudi megaraptorji Študija, ki jo Prispevek Fosili najdeni v Patagoniji so iz časa tik pred izumrtjem dinozavrov izvira s portala Student.si.

 • Ocena filma: M3GAN
  by Žiga Kastelic on 4. februarja, 2023

  M3GAN je januarska grozljivka, ki je presenetila Foto: on m3ganmovieM3GAN je januarska grozljivka, ki je presenetila Foto: on m3ganmovieMegan ali M3GAN je januarska grozljivka, ki je plod sodelovanja med mojstroma žanra. James Wan in Jason Blum sta producenta filma o pametni lutki, katere ime je tudi naslov. Najverjetneje gre za Chucky nove generacije, ki v sebi skriva mnogo več kot le podpovprečno inteligenco januarskih filmov, predvsem grozljivk. M3GAN je lepo presenečenje v začetku Prispevek Ocena filma: M3GAN izvira s portala Student.si.

 • 5 navdihujočih filmov za študente v izpitnem obdobju
  by Monika Martinc on 4. februarja, 2023

  Foto: evgenyatamanenko iz iStockFoto: evgenyatamanenko iz iStockFilmi imajo moč, da nas navdihujejo. V nas vzbudijo čustvene reakcije ali pa celo spremenijo naš pogled na svet in nas privedejo do tega, da postanemo boljše osebe. Lahko nam pomagajo premagati številne težave in doseči zadane cilje. Pripravi si kokice in si oglej kakšnega od spodaj naštetih filmov, ki te bo očaral in navdihnil. Prispevek 5 navdihujočih filmov za študente v izpitnem obdobju izvira s portala Student.si.

 • Koliko držav je v Južni Ameriki in katere so?
  by Tjaša Sušnik on 4. februarja, 2023

  Foto: filkaman iz PixabayFoto: filkaman iz PixabayCelina, ki jo je leta 1492 odkril Krištof Kolumb, danes obsega 12 držav. Po površini je četrta največja celina na svetu, po številu prebivalcev pa peta. Mnogo ljudi se tako sprašuje, koliko držav je v Južni Ameriki in kako se imenujejo. Na kratko o Južni Ameriki Zaradi zgodovinskih razlogov je na tej celini daleč najbolj Prispevek Koliko držav je v Južni Ameriki in katere so? izvira s portala Student.si.

 • Zdravo v novo leto z domačim fitnesom
  by Big Bang on 4. februarja, 2023

  Foto: Inside Creative House iz iStockFoto: Inside Creative House iz iStockNovo leto je tu, med novoletnimi zaobljubami pa se je ponovno znašlo tudi zdravo življenje. Odličen korak in zanj ti iskreno čestitamo. Potrebno se je zavedati, da včasih zaobljube propadejo. A ne zaradi pomanjkanja želje temveč pomanjkanja časa za telovadbo in fitnes. Kaj, če bi imel fitnes kar doma? To bi bila velika rešitev, ki Prispevek Zdravo v novo leto z domačim fitnesom izvira s portala Student.si.

 • Razpis štipendij za študij v tujini za šolsko leto 2023/2024
  by Žiga Kastelic on 4. februarja, 2023

  Razpis štipendij za študij v tujini za šolsko leto 2023-2024 Foto: coyot on pixabayRazpis štipendij za študij v tujini za šolsko leto 2023-2024 Foto: coyot on pixabayFundacija Parus razpisuje štipendije za sofinanciranje študija v tujini ter sofinanciranje doktorskega študija na Pravni fakulteti Univerze v Ljubljani. V prispevku najdeš vse pomembne informacije o razpisanih štipendijah. Za študijsko leto 2023/2024 je Fundacija Parus razpisala štipendije: za sofinanciranje podiplomskega študija gospodarskega prava in prava pravno-ekonomskih znanosti v tujini ter sofinanciranje doktorskega študija na Pravni Prispevek Razpis štipendij za študij v tujini za šolsko leto 2023/2024 izvira s portala Student.si.

 • Znanstveniki so razvili novo zdravilo proti infarktu
  by Janko Šali on 4. februarja, 2023

  Foto: stevanovicigor iz iStockFoto: stevanovicigor iz iStockVsako leto 5000 Slovencev doživi infarkt. Svetovno gledano vsake 1,7 sekunde nekdo umre od srčnega napada. Kot da to ni dovolj, lahko več kot četrtino vseh človeških smrti na leto pripišemo infarktom in drugim obolenjem srca. Poleg akutne smrti zaradi srčnega napada, je nevarnost le-teh še v tem, da poškodujejo srčno mišico in pripravijo podlago za Prispevek Znanstveniki so razvili novo zdravilo proti infarktu izvira s portala Student.si.