Naslovnica revija Študent, januar 2022

Revija Študent izhaja že od leta 1997 in je v tem času postala najbolj brana in prepoznavna študentska revija. V študijskem letu 2007/2008 je postala brezplačnik in s 15.000 izvodi postala študentski medij z največjo naklado doslej. Mesečno Študenta prebere več kot 30.000 študentov Univerze v Ljubljani in Univerze na Primorskem. Revija izhaja vsak tretji četrtek v mesecu, razen v juliju in avgustu. V njej pa najdete vsa področja, ki zanimajo študentsko populacijo in ki so blizu mladim – od študentke socialne in študijske problematike, do zabav. S predstavitvami različnih tujih in domačih podjetji in s tem tudi delovnih mest pa skrbimo tudi za pogled v študentovo prihodnost. Uredništvo uspešno sodeluje s študentskimi organizacijami, univerzami ter ostalimi študentskimi klubi in zavodi po Sloveniji.

V uredništvu pripravljamo tudi posebne izdaje.

Študent svoje številke objavlja tudi na portalu www.student.si, kjer lahko poleg aktualnih številk najdete že najnovejše novice in dogajanje iz študentskega sveta.

Facebook revija.student | Twitter revijastudent | Instagram revija_student

Oglaševanje

Student.si Edini pravi spletni portal za mlade

 • Zakaj je vaza podobna hiši? Od sistemskega do fantazijskega z oblikovalko Janjo Lap
  by Žiga Kastelic on 9. junija, 2023

  Janja Lap l. 1958 na velesejmu v Zagrebu jugoslovanskemu vrhu predstavlja projekt soseske za 5000 prebivalcev. Ob maketi stojita Josip Broz - Tito in Janja Lap, od leve proti desni sedijo zagrebški župan Većeslav Holjevac, Aleksandar Ranković, Jovanka Broz, Pepca Kardelj, Lidija Šentjurc, Vladimir Bakarić. Hrani MAO.Janja Lap l. 1958 na velesejmu v Zagrebu jugoslovanskemu vrhu predstavlja projekt soseske za 5000 prebivalcev. Ob maketi stojita Josip Broz - Tito in Janja Lap, od leve proti desni sedijo zagrebški župan Većeslav Holjevac, Aleksandar Ranković, Jovanka Broz, Pepca Kardelj, Lidija Šentjurc, Vladimir Bakarić. Hrani MAO.V sodelovanju z Akademijo za likovno umetnost in oblikovanje ter društvom Pekinpah so v Muzeju za arhitekturo in oblikovanje pripravili pregledno razstavo del oblikovalke in arhitektke Janje Lap. V svoji karieri se je bila kot arhitektka, oblikovalka, raziskovalka in pedagoginja sposobna vsakega izziva – od oblikovanja stekla in sistemske distribucije hrane pa vse do vojaških Prispevek Zakaj je vaza podobna hiši? Od sistemskega do fantazijskega z oblikovalko Janjo Lap izvira s portala Student.si.

 • Mladinsko delo kot naložba v mlade
  by Anja Koglot on 9. junija, 2023

  Foto: Kar-Tr iz iStockFoto: Kar-Tr iz iStockMaja se je v prostorih Ministrstva za vzgojo in izobraževanje odvijal mednarodni seminar z naslovom Kakovostno mladinsko delo – zapuščina evropskega leta mladih? 24. in 25. maja so organizatorji iz Urada za mladino in evropski ministri za področje mladine debatirali o pomenu spodbujanja potenciala mladih s pomočjo mladinskega dela in izpostavili primere dobrih praks. Prav Prispevek Mladinsko delo kot naložba v mlade izvira s portala Student.si.

 • Zahteva ministrice Aste Vrečko na sestanku z Applom
  by Sabina Zorman on 9. junija, 2023

  Foto: Medhat Dawoud on UnsplashFoto: Medhat Dawoud on UnsplashMinistrica za kulturo Asta Vrečko se je v Bruslju srečala s predstavniki podjetja Apple. Izrazila je nezadovoljstvo ob dejstvu, da Applove naprave še ne podpirajo slovenskega jezika. Kot je zapisala na Twitterju, to »ni sprejemljivo«. Slovenščina je v digitalnem okolju neopazna V Sloveniji se že več let vrstijo opozorila o uporabi – ali bolje neuporabi Prispevek Zahteva ministrice Aste Vrečko na sestanku z Applom izvira s portala Student.si.

 • Prva rentgenska slika atoma v zgodovini
  by Tilen Kemperle on 9. junija, 2023

  Prva rentgenska slika atoma Foto: Saw Wai Hla on arstechnicaPrva rentgenska slika atoma Foto: Saw Wai Hla on arstechnicaSkupina znanstvenikov z Univerze Ohio, Nacionalnega laboratorija Argonne, Univerze Illinois-Chicago in drugih pod vodstvom profesorja fizike na Univerzi Ohio in znanstvenika iz Nacionalnega laboratorija Argonne Saw Wai Hla je prvič na svetu posnela rentgenski SIGNAL (ali SIGNATURO) samo enega atoma. Ta prelomni dosežek je financiralo ameriško ministrstvo za energijo, Urad za temeljne energetske znanosti, in Prispevek Prva rentgenska slika atoma v zgodovini izvira s portala Student.si.

 • Ali si že kdaj podprl evropsko državljansko pobudo?
  by Žiga Kastelic on 8. junija, 2023

  Evropska državljanska pobuda Foto: on europa.euEvropska državljanska pobuda Foto: on europa.euAli si že kdaj podprl evropsko državljansko pobudo? Mladi bodo lahko izvedeli več o oblikovanju demokracije v EU z izobraževalno zbirko za šole. Mladi iz vse Evrope bodo lahko spoznavali, kako oblikovati EU, zahvaljujoč zbirki za šole »Demokracija EU v praksi – povejte svoje mnenje z evropsko državljansko pobudo«, ki bo predstavljena 8. junija 2023. Prispevek Ali si že kdaj podprl evropsko državljansko pobudo? izvira s portala Student.si.

 • Ocena filma: Kri in zlato (Blood & Gold)
  by Žiga Kastelic on 8. junija, 2023

  Film Kri in zlato (Blood & Gold) Foto: on imdbFilm Kri in zlato (Blood & Gold) Foto: on imdbKri in zlato (Blood & Gold) je Netflixova akcija, ki pripoveduje zgodbo s konca druge svetovne vojne, kjer se v malem mestu Sonnenberg nacisti in meščani borijo za zapuščeno zlato. Nemški film je pravzaprav bolj špageti vestern, ki je postavljen v drugo svetovno vojno. Špageti vestern v času druge svetovne vojne Režiser Peter Thowrath je Prispevek Ocena filma: Kri in zlato (Blood & Gold) izvira s portala Student.si.

 • Matej Lebič predstavlja novo pesem, Pr’jatli (VIDEO)
  by Tilen Kemperle on 8. junija, 2023

  25-letni Matej Lebič, ki si ga na našem spletnem mestu že zasledil, ima novo skladbo Pr’jatli. Gre za pesem zabavnih ritmov, v kateri opisuje vse lepe trenutke v družbi najboljših prijateljev, ki ga podpirajo na glasbeni poti. Za skladbo ‘Pr’jatli’ je posnel že svoj tretji videospot. Po dveh romantičnih, se mu je tokrat najboljša tematika Prispevek Matej Lebič predstavlja novo pesem, Pr’jatli (VIDEO) izvira s portala Student.si.

 • Poslastica za vaše ljubke hišne prijatelje: MR.PET prispel v Ljutomer!
  by Žiga Kastelic on 8. junija, 2023

  V Ljutomeru se je odprl popolnoma nov prodajni raj za ljubitelje živali – Mr.Pet. Na dan svečane otvoritve je več kot štiristo strastnih lastnikov živali obiskalo trgovino. Nekateri so se odločili, da bodo povabili tudi svoje kosmate štirinožce, ki so se lahko razvajali in preizkušali vrhunske izdelke iz vrste Wolf Pack v pasji restavraciji. Mr. Prispevek Poslastica za vaše ljubke hišne prijatelje: MR.PET prispel v Ljutomer! izvira s portala Student.si.

 • Kako sestaviti učinkovit načrt učenja?
  by Helena Tolar on 8. junija, 2023

  Foto: Rawpixel iz iStockFoto: Rawpixel iz iStockDohitelo nas je letošnje izpitno obdobje in čas je, da se končno usedeš za mizo in začneš z učenjem! Pri tem ti lahko pomaga učinkovit načrt učenja, ki ti bo olajšal sprotno načrtovanje, ti pa lahko svoj čas posvetiš ponavljanju in utrjevanju snovi. Sledi korakom v nadaljevanju in si sestavi svoj načrt učenja, mi pa Prispevek Kako sestaviti učinkovit načrt učenja? izvira s portala Student.si.

 • Podjetje IKEA in Annie Leibovitz predstavljata mentorski program za nadarjene fotografe in fotografinje
  by Pristop on 8. junija, 2023

  Foto: MriyaWildlife iz iStockFoto: MriyaWildlife iz iStockAnnie Leibovitz je januarja 2023 postala prva rezidenčna umetnica podjetja IKEA. Priznana fotografinja s svojim delom v sklopu sodelovanja s podjetjem IKEA raziskuje najbolj zanimiva dognanja iz poročila Life at Home in jih pretvarja v osupljive portrete petindvajsetih ljudi iz sedmih držav po vsem svetu. Sodelovanje med fotografinjo in podjetjem IKEA je navdihnilo nov projekt Prispevek Podjetje IKEA in Annie Leibovitz predstavljata mentorski program za nadarjene fotografe in fotografinje izvira s portala Student.si.