logotip MojPrihranek

MojPrihranek – Najbolj ažurne novice s podrocja učinkovite rabe energije in obnovljivih virov energije.

Več informacij na spletni strani MojPrihranek.

Facebook Mojprihranek.si | Twitter MojPrihranek.si | Instagram moj_prihranek

Oglaševanje

MojPrihranek.si Najbolj ažurne novice o trajnostnem bivanju

 • A veste, kako se na naraven način znebite plevela med ploščicami?
  by Simon Uršič on 24. maja, 2024

  Nekateri pleveli so tako iznajdljivi in ​​odporni, da ‘izbruhnejo’ celo med ploščicami na terasi. Če jih pustite, da ‘živijo svoje življenje’, se lahko tako razmnožijo, da vam ploščice začnejo pokati. Za rešitev te težave obstajajo naravne rešitve v obliki kisa, soli, koruznega zdroba, sode bikarbone… Ne glede na to, za katero metodo se boste odločili, Prispevek A veste, kako se na naraven način znebite plevela med ploščicami? izvira s portala MojPrihranek.si.

 • “Posmrtno življenje” s tehnologijo umetne inteligence postaja realnost
  by Timotej Prosenc on 24. maja, 2024

  Napredek umetne inteligence (UI) je odprl vrata številnim inovacijam, med katerimi je ena izmed najbolj zanimivih in kontroverznih oživitev digitalnih duhov. Ta koncept vključuje uporabo UI za ponovno ustvarjanje digitalnih avatarjev preminulih posameznikov, ki lahko komunicirajo na načine, ki posnemajo njihove žive različice. Čeprav tehnologija obljublja tolažbo in kontinuiteto, odpira tudi pomembna etična, pravna in Prispevek “Posmrtno življenje” s tehnologijo umetne inteligence postaja realnost izvira s portala MojPrihranek.si.

 • Zimski vrtovi, glavni adut v vročih mesecih?
  by MCA inženiring, Matjaž Černoša, s. p. on 24. maja, 2024

  Ko govorimo o zimskih vrtovih, imamo v mislih predvsem njihove funkcije v hladnejših mesecih leta. S spremembo temperatur in prihodom toplejših dni pa nam zimski vrt še vedno omogoča veliko svojih prednosti, prinaša pa tudi eno tistih, na katere ne pomislimo, dokler je ne potrebujemo. Zakaj je zimski vrt odličen za tople dni? Zimski vrt Prispevek Zimski vrtovi, glavni adut v vročih mesecih? izvira s portala MojPrihranek.si.

 • S sladoledom do popolne postave za letošnji dopust
  by Rokmar, d. o. o. on 24. maja, 2024

  Poletje je čas, ko si vsi želimo uživati v sončnih dneh in lahkotnih obrokih. Sladoled je ena izmed najbolj priljubljenih poletnih sladic, ki ne le da osveži, ampak lahko pomaga tudi pri ohranjanju vitke postave. Kako je to mogoče? Odkrijmo skupaj. Nizkokalorične možnosti Sladoled ni nujno kalorična bomba. Na trgu je veliko nizkokaloričnih možnosti, ki Prispevek S sladoledom do popolne postave za letošnji dopust izvira s portala MojPrihranek.si.

 • Načini, s katerimi zagotovite hladno in senčno teraso
  by Žiga Kastelic on 23. maja, 2024

  Naslov je le malce varljiv, saj ni moč nemudoma razbrati točnega namena. V vročih dneh, ki so pred nami, bomo iskali oziroma že zdaj iščemo načine, s katerimi bi sončne dni preživljali v hladnem okolišu. To lahko storimo tudi s pomočjo navadnega nadstreška, preko preprostih korakov, ki jih najdete v prispevku. Ergo, hladen nadstrešek. Nasveti Prispevek Načini, s katerimi zagotovite hladno in senčno teraso izvira s portala MojPrihranek.si.

 • Prihodnost medicine je v vaših iztrebkih
  by Timotej Prosenc on 22. maja, 2024

  Jeseni 2023 so znanstveniki iz NIST v Charlestonu v Južni Karolini prejeli posebno pošiljko vsebnikov, napolnjenih z vrečkami zamrznjenih človeških iztrebkov. Ekipe znanstvenikov  so nato sodelovale pri mletju materiala v fin prah in mešanju z vodo, dokler ni snov dobila konsistence smutija. Nato so zmes nalili v 10.000 cevk in jih razdelili med osebje NIST Prispevek Prihodnost medicine je v vaših iztrebkih izvira s portala MojPrihranek.si.

 • Katere koristi imamo lahko od trajnostne strehe?
  by AHI Roofing, d. o. o. on 22. maja, 2024

  Ni treba poudarjati, da je trajnost eden ključnih vidikov gradbene industrije v teh časih. Naše okolje je obupano zanj, naši viri ne morejo trajati brez njega in vse več strank ga pričakuje, zato je to nujno za vse proizvajalce. GERARD strešniki tukaj niso nobena izjema. Kako prispevamo k temu globalnemu izzivu in – kar je Prispevek Katere koristi imamo lahko od trajnostne strehe? izvira s portala MojPrihranek.si.

 • Najslabša mesta v hiši za sobne rastline: tam se nobena ne bo počutila dobro
  by Simon Uršič on 21. maja, 2024

  Če opazite, da listi rastlin ob robovih potemnijo oziroma izgubijo živahnost, je to lahko znak, da so ogrožene in ne bodo dolgo zdržale. Pomembno je, da jim zagotovimo ustrezne pogoje, da ohranijo svojo vitalnost. Najbolje se je izogibati postavitvi rastlin na mesta, ki so izpostavljena prepihu, ali na območja, kjer bodo izpostavljene nenadnim spremembam temperature. Prispevek Najslabša mesta v hiši za sobne rastline: tam se nobena ne bo počutila dobro izvira s portala MojPrihranek.si.

 • Rešitev, ki izboljša najbolj vroče dni v letu
  by Naitors, d. o. o. on 21. maja, 2024

  Poletje je pred vrati, že zdaj pa smo videli, kaj se zgodi, ko pritisne vročina. Beg pred sončnimi žarki je skorajda nujen, ustvarjanje zatočišča znotraj ali v okolici doma vse bolj pomembno. Sredi vsakdanjega vrveža pa je iskanje miru na prostem pravo razkošje. Tako pridemo do rešitve, ki se imenuje pergola – zimzelen dodatek k Prispevek Rešitev, ki izboljša najbolj vroče dni v letu izvira s portala MojPrihranek.si.

 • Kaj moram vedeti o samooskrbi s sončno energijo?
  by E-PROJEKT d.o.o. on 20. maja, 2024

  Tudi letos je samooskrba s sončno energijo pravi način za boj z visokimi stroški električne porabe. Ker prinaša kar nekaj lastnosti in prednosti, boste v prispevku na preprost način izvedeli vse, kar morate vedeti, preden se odločite za tak način samooskrbe z energijo. Kaj storiti pred investicijo v sončno elektrarno? Mislili bi si, da prav Prispevek Kaj moram vedeti o samooskrbi s sončno energijo? izvira s portala MojPrihranek.si.