MojPrihranek

MojPrihranek – Najbolj ažurne novice s podrocja učinkovite rabe energije in obnovljivih virov energije.

Več informacij na spletni strani MojPrihranek.

Facebook Mojprihranek.si | Twitter MojPrihranek.si | Instagram moj_prihranek

Oglaševanje

MojPrihranek.si Najbolj ažurne novice o trajnostnem bivanju

 • Vsak mora poskrbeti za varno hrambo dragocenosti
  by ProSIGMA, d. o. o. on 3. februarja, 2023

  Foto: stevepb on pixabayVsi imamo dragocenosti, takšne ali drugačne. Ker jih je nekje potrebno varno shranjevati, zanje pogosto najdemo skrite kotičke in prostore, za katere mislimo, da jih ne bo nihče našel. Ni vedno tako, zato je pomembno dragocene stvari shraniti na varno mesto in ne zgolj skrito mesto. Odličen korak k temu so trezorji, ki zagotovijo vse Prispevek Vsak mora poskrbeti za varno hrambo dragocenosti izvira s portala MojPrihranek.si.

 • Bo to nova oprema sodobnih domov?
  by Simon Uršič on 3. februarja, 2023

  Foto: printscreen Osaka NewsPodjetje za kopalniško in kuhinjsko tehnologijo je razkrilo načrte za proizvodnjo pralnega stroja za umivanje ljudi. Prav ste prebrali, japonsko podjetje Science Co. načrtuje ravno takšen izum kot del svoje linije izdelkov. Koncept, imenovan Projekt Usoyaro, obljublja ‘tehnologijo finih mehurčkov’, senzorje in umetno inteligenco za ustvarjanje avtomatizirane kopalne izkušnje. Nevsakdanji pralni stroj je zasnovan tako, Prispevek Bo to nova oprema sodobnih domov? izvira s portala MojPrihranek.si.

 • Iz katerega materiala sedežno garnituro izbrati?
  by Nadja Jurca on 3. februarja, 2023

  Foto: Artjafara iz iStockKateri je najboljši material za kavč, je seveda odvisno od različnih dejavnikov, vključno z osebnimi željami, proračunom in predvideno uporabo. Pred vami je nekaj najpogostejših, izpostavili pa smo določene prednosti in slabosti. Usnje: + Usnje je trpežno, + enostavno za čiščenje in odstranjevanje dlak. + Prostoru doda pridih elegance. + “Diha” in se prilagaja naši Prispevek Iz katerega materiala sedežno garnituro izbrati? izvira s portala MojPrihranek.si.

 • Če imate psa, boste s temi talnimi oblogami najbolj zadovoljni
  by Nadja Jurca on 1. februarja, 2023

  Foto: FollowTheFlow iz iStockČe imate psa, potem veste, da so sledi krempeljčkov še kako pogoste. Poleg tega je, če imate ljubljenčka, dobro razmisliti o talni oblogi, ki je preprosta za vzdrževanje, čiščenje in ne vpija. Da ne boste objokovali dragega parketa, je pred vami nekaj možnosti, ki veljajo za boljšo izbiro, če imate psa. Vinil: vzdržljiv, enostaven za Prispevek Če imate psa, boste s temi talnimi oblogami najbolj zadovoljni izvira s portala MojPrihranek.si.

 • Obnova ali menjava strehe?
  by Nadja Jurca on 1. februarja, 2023

  Foto: Ralphs_Fotos iz PixabayObičajno je na hiši najbolj primerna le menjava letev, kritine in zračnega kanala ter izvedba ddatne izolacije, v kolikor je sicer ni bilo, osrešje, ki je nosilno, pa običajno ostane v prvotni obliki. Če je kritina azbestna, je menjava nujna, saj je taka kritina zdravju škodljiva. Odstrani naj jo obvezno za to usposobljeno in ustrezno Prispevek Obnova ali menjava strehe? izvira s portala MojPrihranek.si.

 • Zvišali se bodo otroški dodatki, štipendije in socialna pomoč! Dvig bo vplival na določene stvari …
  by Simon Uršič on 31. januarja, 2023

  Foto: megaflopp iz iStockVsakega 1. marca se socialni transferji uskladijo, tako določa zakon. Zvišajo se toliko, kot so se v preteklem letu zvišali stroški življenjskih potrebščin, po domače za inflacijo. Inflacija je lani znašala 10,3 odstotka, kar pomeni, da bo zvišanje dvakrat tolikšno kot lani. Če bo statistični urad morda revidiral  podatek o inflaciji, je zvišanje lahko malce Prispevek Zvišali se bodo otroški dodatki, štipendije in socialna pomoč! Dvig bo vplival na določene stvari … izvira s portala MojPrihranek.si.

 • Kratka zgodovina bele čokolade
  by Rokmar d. o. o. on 31. januarja, 2023

  Foto: FotografiaBasica iz iStockBelo čokolado marsikdo ne šteje kot pravo čokolado, saj je bolj sladka in nima običajne bogate rjave barve, ki pride iz kakava. Kljub temu bela čokolada ohranja svoje mesto na trgu čokolad in najdete jo v skorajda vsaki trgovini. Pa ste se kdaj vprašali, kako sploh nastane? Bela čokolada dobi svojo teksturo, okus in barvo Prispevek Kratka zgodovina bele čokolade izvira s portala MojPrihranek.si.

 • Uporaba prezračevalnih sistemov ima pozitivne vplive na zdravje otrok
  by Airabela, d. o. o. on 31. januarja, 2023

  Foto: AirabelaV zaprtih prostorih so koncentracije onesnaženega zraka višje kot na prostem, zato je skrb za zdrav zrak v domačih prostorih pomembna. Kakovost zraka vpliva na prav vse generacije v gospodinjstvu, še najbolj na otroke, ki svoj dihalni sistemi še razvijajo. Izpostavljenost onesnaževalom v zraku pri majhnih otrocih povečuje možnost nastanka nekaterih bolezni dihal in osrednjega Prispevek Uporaba prezračevalnih sistemov ima pozitivne vplive na zdravje otrok izvira s portala MojPrihranek.si.

 • Olajšavo za vzdrževane družinske člane: kdo naj uveljavlja?
  by Nadja Jurca on 31. januarja, 2023

  Photo by stevepb on PixabayRok za oddajo vloge je 6. februar 2023. Če jo boste oddali preko eDavkov, lahko to storite do 20. februarja 2023, saj bo elektronski portal ostal odprt v času vnosa podatkov iz papirnatih vlog. Na mobilni aplikaciji eDavki in na spletnem portalu eDavki je na voljo predizpolnjena vloga. Kdo vloži vlogo? »Vlogo za uveljavljanje posebne Prispevek Olajšavo za vzdrževane družinske člane: kdo naj uveljavlja? izvira s portala MojPrihranek.si.

 • Vaš avto je zamrznjen in ne morete vanj: kaj storiti?
  by Simon Uršič on 30. januarja, 2023

  Foto: Phantom1311 iz iStockTemperature pod ničlo v kombinaciji z visoko stopnjo vlage ali snega lahko naredijo vaša ‘avtomobilska jutra’ precej težavna. Strganje ledu z avtomobilskih stekel v najhladnejših zimskih dneh je vsakodnevna rutina. Pogosto se tudi zgodi, da se akumulator izprazni. Zima torej prinese več težav, a največja je, ko sploh ne moreš v avto. Za to sta Prispevek Vaš avto je zamrznjen in ne morete vanj: kaj storiti? izvira s portala MojPrihranek.si.