MojPrihranek

MojPrihranek – Najbolj ažurne novice s podrocja učinkovite rabe energije in obnovljivih virov energije.

Več informacij na spletni strani MojPrihranek.

Facebook Mojprihranek.si | Twitter MojPrihranek.si | Instagram moj_prihranek

Oglaševanje

MojPrihranek.si Najbolj ažurne novice o trajnostnem bivanju

 • Ford Bronco prvič v zgodovini tudi k nam
  by Žiga Kastelic on 21. marca, 2023

  Foto: on fordFord Bronco je legenda avtomobilizma, o tem ne gre dvomiti. Ameriške mišice, če so sploh kdaj obstajale v svetu avtomobilov. Ameriška ikona bo zdaj prvič v zgodovini na voljo tudi v Evropi, seveda v omejenem številu. Ameriška ikona Ford Bronco prihaja v Evropo Ford bo model Bronco predstavil evropskim tržiščem prvič v zgodovini, a v Prispevek Ford Bronco prvič v zgodovini tudi k nam izvira s portala MojPrihranek.si.

 • Kako prihraniti denar s pravilno izbiro vrat?
  by Omisli.si on 21. marca, 2023

  Foto: qimono iz PixabayIzbira pravih vrat za vaš dom je lahko zapletena. Navsezadnje je treba upoštevati veliko dejavnikov – od varnosti in trajnosti do sloga in na koncu proračuna, torej cene vrat. Toda če veste, kaj iskati, lahko pri vratih prihranite denar in še vedno dobite kakovosten izdelek, ki je videti odlično in služi namenu. V tem prispevku Prispevek Kako prihraniti denar s pravilno izbiro vrat? izvira s portala MojPrihranek.si.

 • 3 prednosti pergol
  by Naitors d.o.o. on 20. marca, 2023

  Daljši pomladni dnevi in toplejše temperature nas že vabijo na prosto in vse več časa preživljamo zunaj. Kmalu bomo lahko naše prijatelje zabavali zunaj, pri tem pa moramo seveda poskrbeti za ustrezno zaščito. Rešitev je v pergoli, ki vas bo ščitila pred vremenskimi razmerami in zagotovila brezskrbne popoldneve in večere v dobri družbi. Zunanji prostor Prispevek 3 prednosti pergol izvira s portala MojPrihranek.si.

 • Pri katerem trgovcu kupimo najugodneje osnovna živila?
  by Simon Uršič on 20. marca, 2023

  Foto: Bet_Noire iz iStockVrednost povprečne in najcenejše košarice 15 osnovnih živil je v najnovejšem popisu dosegla novo najnižjo vrednost od začetka spremljanja. Povprečna se je v primerjavi s prejšnjim popisom pocenila za 38 centov oziroma 0,97 odstotka na 38,79 evra, najcenejša pa je stala 36,28 evra. Po podatkih popisa, ki so ga opravili 14. marca, so naslednje tri najugodnejše košarice trgovcev za Prispevek Pri katerem trgovcu kupimo najugodneje osnovna živila? izvira s portala MojPrihranek.si.

 • Nova zakonodaja prinaša šok: hiše in bloke bomo morali prenoviti
  by Simon Uršič on 20. marca, 2023

  Foto: David Gyung iz iStockEvropski parlament je danes podprl predlog zakonodaje za pospešitev prenove stavb s ciljem povečati njihovo energetsko učinkovitost, kar bi do leta 2030 znatno zmanjšalo emisije toplogrednih plinov in porabo energije v stavbnem sektorju. Ta naj bi do leta 2050 postal podnebno nevtralen. Kaj to pomeni? Evropski poslanci so podprli predlog, v skladu s katerim bi morale biti vse nove stavbe Prispevek Nova zakonodaja prinaša šok: hiše in bloke bomo morali prenoviti izvira s portala MojPrihranek.si.

 • Končno razkrit Kia EV9: Sedemsedežni SUV bo najdražji model znamke
  by Žiga Kastelic on 19. marca, 2023

  Foto: on kiaKia EV9 je drugi električni avtomobil podjetja, ki vztrajno širi svoj nabor elektrificiranih vozil. Združuje prepričljive zmogljivostne številke in visoko raven dizajna, kar EV9 uvršča v dirko s konkurenco, ki jo sestavljajo tudi športni terenci BMW in Mercedes-Benz. Kaj vse vemo o vozilu Kia EV9? Kia EV9 bo razširil električno ponudbo znamke Kia EV9 se Prispevek Končno razkrit Kia EV9: Sedemsedežni SUV bo najdražji model znamke izvira s portala MojPrihranek.si.

 • Peteršilj razglašen za najbolj strupeno rastlino – preverite, o čem je govora
  by Simon Uršič on 19. marca, 2023

  Foto: ArtActiveArt iz PixabayPonovno se je pokazalo, da ima lahko hrana, ki jo uživamo vsak dan, tudi temno plat. To dokazuje dejstvo, da je v tekmi za strupeno rastlino leta že drugič zapored zmagala rastlina, ki jo uporabljamo v prehrani. Botanični vrt Wandsbek je namreč peteršilj letos razglasil za najbolj strupeno rastlino, lani je bil to krompir. Je Prispevek Peteršilj razglašen za najbolj strupeno rastlino – preverite, o čem je govora izvira s portala MojPrihranek.si.

 • Kako urediti svoj urbani vrtiček na balkonu: Nasveti za izbiro in kombiniranje rastlin
  by Nadja Jurca on 19. marca, 2023

  Foto: Helin Loik-Tomson iz iStockUrejanje urbanih vrtičkov na balkonih je postalo vse bolj priljubljeno med tistimi, ki imajo radi zelenje in živijo v stanovanjih brez lastnega vrta. Kljub omejenemu prostoru lahko na balkonu gojimo številne vrste rastlin, ki so primerne za gojenje v lončkih ali koritih. V tem članku bomo opisali nekaj nasvetov za urejanje balkonskega vrta ter predstavili Prispevek Kako urediti svoj urbani vrtiček na balkonu: Nasveti za izbiro in kombiniranje rastlin izvira s portala MojPrihranek.si.

 • Čakata jih uspeh in denar! Zvezde bodo tem astrološkim znamenjem spomladi zelo naklonjene
  by Simon Uršič on 18. marca, 2023

  Foto: Kerkez iz iStockLetošnjo pomlad bodo nekaterim astrološkim znamenjem zvezde še posebej naklonjene. Čakajo jih sreča, napredek v poslu, denar … Oven Nasploh je letošnje leto za Ovne srečno, predvsem pa bodo to občutili na finančnem področju. Ovni so pogumni in samozavestni, to pomlad bodo te lastnosti še posebej prišle do izraza. Nasmihajo se jim izjemni projekti, karierni Prispevek Čakata jih uspeh in denar! Zvezde bodo tem astrološkim znamenjem spomladi zelo naklonjene izvira s portala MojPrihranek.si.

 • Ognje-varni in proti-vlomni trezor s tremi policami
  by ProSIGMA, d. o. o. on 18. marca, 2023

  Iskanje pravega trezorja je včasih naporno in zamudno delo. Na srečo je na podlagi tega nastalo nič koliko strokovnjakov, katerih nasvete je vredno upoštevati, če želimo zavarovati svoje dragocenosti. Zakaj bi bilo vredno izbrati ognjevarne in protivlomne trezorje? Zakaj izbrati ognjevarni trezor? Funkcijo trezorjev že poznamo, to je varovanje notranjosti pred zunanjimi vplivi in nepridipravimi. Prispevek Ognje-varni in proti-vlomni trezor s tremi policami izvira s portala MojPrihranek.si.