Naslovnica revija Študent, januar 2022

Revija Študent izhaja že od leta 1997 in je v tem času postala najbolj brana in prepoznavna študentska revija. V študijskem letu 2007/2008 je postala brezplačnik in s 15.000 izvodi postala študentski medij z največjo naklado doslej. Mesečno Študenta prebere več kot 30.000 študentov Univerze v Ljubljani in Univerze na Primorskem. Revija izhaja vsak tretji četrtek v mesecu, razen v juliju in avgustu. V njej pa najdete vsa področja, ki zanimajo študentsko populacijo in ki so blizu mladim – od študentke socialne in študijske problematike, do zabav. S predstavitvami različnih tujih in domačih podjetji in s tem tudi delovnih mest pa skrbimo tudi za pogled v študentovo prihodnost. Uredništvo uspešno sodeluje s študentskimi organizacijami, univerzami ter ostalimi študentskimi klubi in zavodi po Sloveniji.

V uredništvu pripravljamo tudi posebne izdaje.

Študent svoje številke objavlja tudi na portalu www.student.si, kjer lahko poleg aktualnih številk najdete že najnovejše novice in dogajanje iz študentskega sveta.

Facebook revija.student | Twitter revijastudent | Instagram revija_student

Oglaševanje

Student.si Edini pravi spletni portal za mlade

  • Način, kako preprečiti radovedne poglede na svoje osebne podatke
    by Samsung on 3. maja, 2024

    Telefoni so nenehno v naših rokah. Ali ste pomislili, kako pogosto pridejo v roke drugim? Ne glede na to, ali gre za zabavo otroka, prikaz nečesa smešnega prijatelju ali pošiljanje telefona v popravilo, svoje dragocene naprave presenetljivo pogosto dajemo v roke drugim. Vsakič, ko to storimo, tvegamo, da bomo omogočili prevelik dostop in lahko se Prispevek Način, kako preprečiti radovedne poglede na svoje osebne podatke izvira s portala Student.si.

  • Nasveti za odličen prvi vtis v novi službi: Kako se predstaviti na novem delovnem mestu
    by Tjaša Sušnik on 3. maja, 2024

    Prvi dan v novi službi je že sam po sebi stresen. Poleg novih zadolžitev in nepoznanega okolja se boš že na začetku moral predstaviti novim sodelavcem. Pripravi se, da boš pri spoznavanju ljudi na delovnem mestu bolj sproščen, hkrati pa boš ustvaril dober prvi vtis. S tem si na dobri poti, da počasi zgradiš pozitivne, Prispevek Nasveti za odličen prvi vtis v novi službi: Kako se predstaviti na novem delovnem mestu izvira s portala Student.si.

  • Zaradi tega nastane 38 bilijonov dolarjev škode vsako leto
    by Tilen Kemperle on 3. maja, 2024

    Tudi, če bi se emisije CO2 od danes naprej drastično zmanjšale, je svetovno gospodarstvo zaradi podnebnih sprememb že zavezano zmanjšanju dohodka za 19 % do leta 2050, ugotavlja nova študija, objavljena v Nature. Škoda je šestkrat večja od stroškov ublažitve, potrebnih za omejitev globalnega segrevanja na dve stopinji. Na podlagi empiričnih podatkov iz več kot Prispevek Zaradi tega nastane 38 bilijonov dolarjev škode vsako leto izvira s portala Student.si.

  • S temi nasveti bo tvoj kolesarski hobi prijaznejši do okolja
    by Tjaša Sušnik on 2. maja, 2024

    Kolo je verjetno najbolj okolju prijazno prevozno sredstvo. To pa ne drži za kolesarstvo: šport namreč s stališča varovanja okolja ni najbolj optimalen. Tega se zavedajo tudi organizatorji dirk in Mednarodna kolesarska zveza (UCI), ki v zadnjih letih uvajajo določene ukrepe za varovanje okolja. Če spremljaš kolesarstvo po televiziji si morda že opazil »zelene cone« Prispevek S temi nasveti bo tvoj kolesarski hobi prijaznejši do okolja izvira s portala Student.si.

  • Kaj narediti s starimi in rabljenimi oblekami?
    by Maša Kraljič on 2. maja, 2024

    Si med spomladanskim čiščenjem nabral kup oblek, ki ti niso več prav ali všeč in bi se jih rad znebil? Nisi edini! Z razvojem hitre mode je lažje kot kdaj koli prej sprejemati nove trende in spreminjati svoj stil. Posledica tega pa je, da imamo doma polne omare oblačil, ki nam niso prav ali pa Prispevek Kaj narediti s starimi in rabljenimi oblekami? izvira s portala Student.si.

  • Legalizacija konoplje: Nemčija slavi, kaj pa Slovenija?
    by Niki Hüll on 2. maja, 2024

    Za 420 so se pred Bradenburškimi vrati v Berlinu zbrali in za slovesni prižig. To je že drugi “kadilski” shod od prvoaprilske proslave ob legalizaciji. Vse več govora o odpravi prepovedi rastline, ki po mnenju mnogih ni dovolj nevarna, da bi bila nezakonita, je tudi v Sloveniji. Skoraj mesec dni od delne legalizacije V Nemčiji Prispevek Legalizacija konoplje: Nemčija slavi, kaj pa Slovenija? izvira s portala Student.si.

  • Kako je aplikacija ustavila trgovanje z ljudmi?
    by Vesna Petrič on 2. maja, 2024

    Na kaj pomisliš, ko slišiš za novodobno suženjstvo? Danes se bomo posvetili zgodbi gospodinjskega suženjstva, ki je žal še vedno pogost primer prisilnega dela v »razvitem svetu«. V državah perzijskega zaliva sta približno dva milijona gospodinjskih delavk. Dobrodelna organizacija za pomoč migrantom Do Bold je lani izvedla raziskavo v kateri so od vključenih 400 žensk Prispevek Kako je aplikacija ustavila trgovanje z ljudmi? izvira s portala Student.si.

  • Medžugorje – so bila prikazovanja resnična?
    by Jurij Lepen on 2. maja, 2024

    Mesec maj je v katoliškem izročilu tradicionalno posvečen Mariji. Zato si tokrat oglejmo morda eno izmed najbolj kontroverznih romarskih središč, kjer se domnevna Marijina prikazovanja dogajajo že več kot štirideset let, niti Cerkev pa nima uradnega in jasnega odgovora nanje. Podali se bomo v (dokaj) bližnje Medžugorje v Bosni in Hercegovini, kjer so se junija Prispevek Medžugorje – so bila prikazovanja resnična? izvira s portala Student.si.

  • Finančni horoskop za maj 2024
    by Žiga Kastelic on 1. maja, 2024

    Finančni horoskop v maju za vse znake je končno tukaj! Načeloma miren mesec, ki je bolj kot drugi fokusiran na ljubezenske zadeve, v svetu financ oz. denarja prinaša kar nekaj zanimivosti. Kako bo maj vplival na tvoje finance, naložbe in prihodnost? Vse to preveri v finančnem horoskopu za maj 2024. Če pa te nasploh zanima, Prispevek Finančni horoskop za maj 2024 izvira s portala Student.si.

  • Iščeš sanjsko službo? Tako ti lahko pomaga umetna inteligenca
    by Tjaša Sušnik on 1. maja, 2024

    Pri izbiri študija si verjetno že zamišljaš, kako bo izgledala tvoja služba. Ko prvič vstopaš na trg dela pa se tvoji ideali in predstave o sanjski službi hitro podrejo. V realnem življenju je težko najti delovno mesto z visoko plačo, prijetnim delovnim okoljem, dobrim work-life balance-om, ki te bo povrhu še izpopolnjevala in ti ponujala Prispevek Iščeš sanjsko službo? Tako ti lahko pomaga umetna inteligenca izvira s portala Student.si.